Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy tudnék Pesten közlekedni?

Hogy tudnék Pesten közlekedni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Életem nagy részét falun töltöttem, nagyon sokat nem utaztam busszal sem. Gyalog jártam mindenhova.. Felvettek egyetemre Pestre, amitől kicsit félek, el ne keveredjek. Nem ismerek ott semmit. Egyedül soha nem utaztam metróval, villamossal stb. Félek kicsit:D pár alkalom után biztos beleszokok, de egyelőre a nagyvárosi élet bonyolultnak tűnik.

El tudnátok látni néhány tanáccsal? Letöltöttem egy appot, aminek a neve Moovit. Az segít az útvonaltervezésben, megírja melyik metróval kell menni, jelez, mielőtt le kell szállnom stb.. de eddig jutottam.

2023. aug. 25. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Google maps, BKK Go.

Nem nagyon lehet mit tanácsolni.

Legyen bérleted, a mozgólépcsőn állj jobb oldalra a rohanósok miatt és ne állj meg a járműveken ajtóban.

2023. aug. 25. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Google Térképet letöltöd, beírod honnan hova mennél és követed az utasításait. Nem nagy cucc.
2023. aug. 25. 20:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Google maps-ben minden ott van, amire szükséged van.

Menetrendek, útvonaltervező, meg eleve a legjobb térkép szolgáltatás.

2023. aug. 25. 20:29
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
És amúgy ha tudsz gyalogolni, sokszor az a legegyszerűbb, legalábbis a belvárosban mindenképp. Meg fogsz lepődni, az átlag oesti mennyire lusta :)
2023. aug. 25. 20:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

tégy úgy, mintha külföldi nagy városba mennél. Egy oldaltatyóban víz, okiretok, némi pogácsa, és eljössz Petre, oda ahol az egyetem van(nagyjából) természetesen előtte otthon papíralapú térképen memorizáld honnan fogsz indulni, és hogy jutsz oda vissza. Nagyon nem mindegy melyik egyetem, mert ha belváros közepe akkor tiszta sor...

Egy napi séta az egyetemed környékén, lassan, nyugodtan metrózol, és kész

2023. aug. 25. 21:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
BKK Go és Google Maps lesznek a te barátaid, nyilván kell azért némi rutin és hely / járatismeret, de ezek olyan szájbarágosan elmagyaráznak mindent hogy amíg van mobilneted addig lehetetlen elveszni
2023. aug. 25. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!