Mi a tapasztalatotok szerb B kategóriás próbajogosítvánnyal lehet vezetni Magyarországon?
Már hogyne lehetne! Ne írkáljatok már hülyeségekeket...
Szerbia tagja a Bécsi Közúti Közlekedési Egyezménynek. Tehát vezethesz Magyarországon szerb jogosítvánnyal. Arra kell csak figyelni, hogy ha fél évnél hosszabb ideig vagy itt, utána honosíttatni kell.
Illetve más szabályok vonatkoznak a "tanuló" jogsikra, de azt nem tudom, hogy megy Szerbiában (mennyi ideig tart a korlátozás, kell-e a végén vizsgázni, másik jogsit adnak-e, stb.).
Ezt írja:
Mivel a Szerbiában kiadott próbajogosítvány egy ideiglenes dokumentum, Magyarországon ilyen okmánnyal rendelkező személy nem ülhet a volán mögött, ugyanis a kormányrendelet egyértelműen kimondja, hogy az ideiglenes jelleggel vagy a járművezetés tanulására kiadott okmányt Magyarországon nem fogadják el.
"Igen, erre mondtam, hogy a kezdő jogsiknál nem tudom, mi a helyzet"
Akkor jó, hogy válaszolsz, mert amúgy pont csak erről szólt a kérdés.
Legközelebb a leugatás előtt/helyett érdemes figyelmesen elolvasni a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!