Rolex16 kérdése:
Milyen elektromos rollert vegyek mindennapi használathoz?
Figyelt kérdés
A mindennapi használat alatt főrészt a suliba, edzésre járást értem.2023. aug. 2. 19:57
1/8 anonim válasza:
Attól függ hogy van jogsid vagy nincs?
2/8 anonim válasza:
Biciklit vegyél vagy pedelecet és ezerszer többre méssz vele mint azzal gyerek játékkal.
3/8 anonim válasza:
Amúgy igen, jogsi nélkül csak játékot vehet ami kb sétálós tempót tud, mivel a legtöbbre olyan szabály vonatkozik mint a segédmotoros kerékpárokra.
4/8 anonim válasza:
Elektromos rollerre nem kell jogosítvány.
A jelenlegi jogszabály állása szerint, amelyik elektromos roller 25km/h max sebességre képes, vagy az alattira, az kerékpárnak minősül és se biztosítás se semmilynen jogosítvány nem szükséges rá. DE, és nagyon DE mivel elektromos meghajtású, ezért csakúgy, mint a pedelec kerékpároknál zéró tolerancia van.
A 25 km/h sebességre többre képes elektromos rollerek esetében beszélünk csak segédmotoros kerékpár jogszabályról, mivel ugyanaz vonatkozik rájuk. Pontosan ugyanaz, és láttam már oldalakat, ahol cselezgetnek az ülés hiányával stb.. nem. 25km/h feletti elektromos meghajtású, ülés nélküli jármű az segédmotoros kerékpár.
5/8 anonim válasza:
4-es vagyok. Szóval, ha többel tud menni, mint 25, akkor kell legalább egy segédmotor jogsi és egy kötelező bizti. Ha az alatt, akkor semmi, csak vezeted és ne igyál, mert azért külön megkúrhatnak.
6/8 anonim válasza:
Igen, pont erre céloztam mint a 4-es hozzászóló. 25km/h alattit csak játékot kapsz. És nem számít ha 15-tel gurulsz vele, ha 30 a végsebessége. A legolcsóbb rollerek is 33km/h sebességgel mennek, az alatt nem nagyon találni. A Xiaominak az egyik rollere tud 20 km/h-val menni, de az meg már gyerek kategória, elgurulsz a sarki boltba meg vissza és le is merült. De nem baj, mert visszafele úgyis tolod tele hátizsákkal mert a teherbírása is gyenge. Okkal lőtték be pont a 25km/h sebességet, mert ott válik el a gyerekjáték és a jármű.
7/8 anonim válasza:
#˛6 Elvisz oda, ahova akarsz menni? Melózol 7,5 km-re minden nap elvisz a kis gép. Nem kell jogsi meg hülyeségek, de mindenkinek tanácsolom, hogy alaposan nézze át a kreszt. Főleg a táblákat és az elsőbbségadás szabályait.
8/8 anonim válasza:
Még egy tanács, bocs.. ha elsőbbséged van, akkor is lassíts, ha már van egy fasza rollered. Ugyanis, az autósok leszarják, hogy te egyenesen mész az utadon, be fognak törni eléd--- mert nem teherautó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!