Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az ilyen sofőrök mit gondolnak...

Az ilyen sofőrök mit gondolnak? Hol vették ezek a jogosítványt? Mit keresnek a forgalomban?

Figyelt kérdés

A mai napon kerékpároztam egy olyan úton, ahonnan a kerékpárok ki vannak tiltva - ugyanakkor ott van alatta a "kivéve célforgalom" kiegészítés.

Hogy célforgalom vagyok-e, azzal csakis a rendőrnek tartozom elszámolással, igazoltatás esetén. Lehet, hogy jogszerűen voltam az úton, lehet, hogy nem - ezt mások nem tudhatják, semmi közük is hozzá, az ő feladatuk a szabályok betartása.

Nem tudhatta ezt az az őstulok sem, aki a szembejövő (!) sávban érkezett autóval, vagyis semmiféle nehézséget nem okoztam neki. Ehhez képest hevesen villogott, gesztikulált, dudált, amely ugye teljességgel szabálytalan.

Mi jár az ilyenek fejében? Noha minden bizonnyal jogosítvánnyal rendelkezik (míg az autósüldözöttek általános véleménye szerint a kerékpáros nem), nem tudja a szabályt? Az olvasással lehetnek az ilyennek gondjai? Hogy vezethet így? Vagy éppen tudja a szabályt, csak épp a dominanciáját akarja kifizetni, amiért egy százhúszezer forint értékű bádogdobozban ül?

2023. júl. 29. 19:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Ezért önjelölt igazságosztó:

"Hogy célforgalom vagyok-e, azzal csakis a rendőrnek tartozom elszámolással, igazoltatás esetén. Lehet, hogy jogszerűen voltam az úton, lehet, hogy nem - ezt mások nem tudhatják, semmi közük is hozzá, az ő feladatuk a szabályok betartása"

Tudatosan volt szabálytalan, azért írta ezt, de okoskodik és megpróbálja előadni, hogy ő amúgy okéba' vót, nincsen itten semmi, csak az a hülye ótós a hibás.

2023. júl. 29. 22:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Te nem vagy tisztában az "igazságosztó" szó jelentésével.
2023. júl. 29. 22:10
 13/23 anonim ***** válasza:
21%
Be kéne már tiltani a kerékpárosokat végre.
2023. júl. 29. 22:34
 14/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
#8: te magad azt írod, hogy TUDOD, hogy szabálytalan vagy. Attól, hogy te "fuck the system" módon hackelnéd a rendszert és kibúvót, kiskaput keresel, még TUDOD, hogy szabálytalan vagy és ezt te magad ismered be. És neked áll feljebb, ha ezt a szemedre vetik. Sajnálom, hogy egy ekkora szar alak vagy, és ezt írásról írásra bizonyítod itt. Igen, a te szinted a Mónika só és a BB, ezt jól látod. Ott szokás ez a fajta hőzöngés, amit itt előadsz.
2023. júl. 30. 11:13
 15/23 A kérdező kommentje:

#14 Annyira sötét lúzer vagy, hogy az már fáj 😅 Mondanám, hogy bizonyítsd, hogy szabálytalanul használtam az utat, vagy legalább , hogy ezt beismertem, de nincs kivel beszélni. Itt az egyenes következménye annak, amikor valaki a kötelező olvasmányok után készítendő olvasónaplót az anyjával vagy a bátyjával csináltatja meg.

Helyette arra kérlek, folytasd, remek a műsor 😌 Inkább itt és most élje ki magát a magadfajta, mint a választóhelyiségben 😬

2023. júl. 30. 11:21
 16/23 anonim ***** válasza:
47%
Aggasztó, hogy ilyenek vannak az utakon. Ha van felvételed, jelentsd fel a szabálytalan dudálás miatt, tanulja meg, hol a helye.
2023. júl. 30. 11:30
 17/23 anonim ***** válasza:

Ugyan, 16-os, annyit nem ér az egész. Az ember magában morog egyet rajta aztán túl kell lépni.

Velem olyan fordult elő, hogy autóval álltam többsávos úton a jelzőlámpás kereszteződésnél, pirosnál. Mivel a zebra előtt legalább 6-8 méterrel volt a megállás helyét jelző vonal, nem vettem figyelembe, hanem előrébb gurultam, a zebra elejéig (kicsit nehezebben, de onnan is ráláttam a jelzőlámpára). A mellettem levő sávban dudálni kezdett egy terepjárós és magyarázni kezdett, hogy nem ott kéne megállnom. Először nem is értettem, hogy mit akar. Aztán csak felhúztam az ablakot és nem foglalkoztam vele.

2023. júl. 30. 11:46
 18/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"Mondanám, hogy bizonyítsd, hogy szabálytalanul használtam az utat"

Ne haragudj, de ez a mondatod teljesen egyértelművé teszi, hogy SZABÁLYTALAN voltál: "Hogy célforgalom vagyok-e, azzal csakis a rendőrnek tartozom elszámolással, igazoltatás esetén. Lehet, hogy jogszerűen voltam az úton, lehet, hogy nem - ezt mások nem tudhatják, semmi közük is hozzá, az ő feladatuk a szabályok betartása."

Tedd a kezed a szívedre, ha van olyanod: SZABÁLYTALAN VOLTÁL?

Ha azt írod, hogy "azért hajtottam be, mert ott volt dolgom", akkor nincs több kérdésem. De nem. Ez egy beismerő vallomás. 100% biztos vagyok abban, hogy még most is önmagad tagadod meg. Nekem hazudhatsz, leszarom. De magadnak miért teszed?

"Itt az egyenes következménye annak, amikor valaki a kötelező olvasmányok után készítendő olvasónaplót az anyjával vagy a bátyjával csináltatja meg."

Igen, szerintem is ezt bizonyítod.

2023. júl. 30. 11:56
 19/23 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy jogszerűen voltam az úton, lehet, hogy nem"

Azt hiszem, nem kell az MTA doktorának lenni ahhoz, hogy sikerüljön interpretálni ezt a nem túl bonyolult mondatot. Márpedig csak egyféleképpen lehet értelmezni: a szerző (én) nem tudja, vagy nem akarja elárulni, melyik az igazság, mind a kettőre azonos esély mutatkozik.

Aki ennél többet lát bele, annak igencsak beletört a bicskája az értő olvasásba.

Jelen esetben nem akarom elárulni, mi az igazság, mivel teljességgel irreleváns a felvetésben.

Teljesen mindegy, szabálytalan voltam-e vagy sem - a lényeg az, hogy a közlekedés söpredéke nem rendelkezett kellő információval ahhoz, hogy ebben a kérdésben döntsön, ennek ellenére mégis úgy reagált, ahogy. Hozzáteszem, ha egyértelműen meg tudta volna ítélni, hogy szabálytalan vagyok (például kivéve célforgalom jelzés nélküli bringatilos hatálya alatt tekerek), akkor sincs joga így viselkedni, közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény esetén a rendőrséghez kell fordulni, akik intézik a továbbiakat.

2023. júl. 30. 12:06
 20/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
32%
Egyetétünk. Két söpredék találkozott. Ezzel kezdtem. Bebizonyítottad. Sajnálom, hogy még magadnak is hazdnod kell.
2023. júl. 30. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!