Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hollandiában azért biciklizik...

Hollandiában azért biciklizik mindenki mert nincs pénzük autóra, nem úgy, mint a magyaroknak?

Figyelt kérdés
2023. júl. 12. 17:28
1 2
 11/18 Alex Fly ***** válasza:
100%
Inkább fordítva. Hollandiában ha valakinek van kocsija, az nem jelenti azt, hogy onnantól fogva mindenhova azzal kell mennie. Ők megengedhetik maguknak, hogy mellette legyen kerékpárjuk és az aktuális úthoz célszerűbb járművet használjanak...
2023. júl. 13. 00:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ők megengedhetik maguknak, hogy mellette legyen kerékpárjuk..."

Függetlenül attól, hogy nyilvánvalóan alacsonyabb itt az életszínvonal, az átlag magyar is megengedhetné magának a kerékpárt. Ne feledjük, pusztán pár naponta történő pár kilométer hosszú közlekedési célokhoz egy néhány tízezres használt bringa is megfelelő lehet.

2023. júl. 13. 07:17
 13/18 anonim ***** válasza:
34%

"Ők megengedhetik maguknak, hogy mellette legyen kerékpárjuk és az aktuális úthoz célszerűbb járművet használjanak..."

Itt nem a bringa megengedésről van szó, inkább a második a kulcsszó: aktuális uthiz célszerű jármű. A magyar utak, tömegközlekedés meg olyan, hogy szinte bármilyen úthoz jobb kerülni pl a tömegközlekedést, sok helyen a biciklizést is.

2023. júl. 13. 08:19
 14/18 Alex Fly ***** válasza:
@13: nem. A városon belüli utak 90%-a 5 km-nél rövidebb távolságon egy ember szállítását szolgálja. Erre pedig egyáltalán nem a teljesen más célra szolgáló gépkocsi erőltetése a célszerű választás -ellenben a kerékpár ideális erre. A magyar utak pedig pont a jelenlegi, túlzottértékű gépjárműforgalom elvezetésére alkalmatlanok -erről bárki meggyőződhet, ha adott helyen és időben kimegy az utcára...
2023. júl. 13. 12:18
 15/18 Koaxk Ábel ***** válasza:
26%
Tudod ez azért van mert Hollandiában betekersz egy jointot, és lexarod, hova és mikor érsz oda elbiciklizgetsz a fapapucsodban, a piroslámpásnegyed előtt a lányoknak integetve, sajtot majszolva, megcsodálva a tulipánmezőket.
2023. júl. 13. 17:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az átlag holland nem szokott füvezni, sokszor még inkább nagyon le is nézik azokat akik füveznek. Éltem egy évet ott, ezt tapasztaltam. A coffeeshopokban (vagy előtt) is nagyrészt turisták, lengyelek, marokkóiak, törökök stb szoktak lenni, hollandok nagyon ritkán.

2023. júl. 15. 00:41
 17/18 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%
A válaszom irónia volt, kár, hogy senkinek nem jött át. Olyan dolgokat hoztam fel ami általában beugrik Hollandiáról egy turistának.
2023. júl. 15. 15:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Vagy talán azért mennek bringával ,mert van eszük és tudnak racionálisan gondolkodni ? Ebben az országban alakult ez ki, hogy az jár kerékpárral,akinek nem telik autóra. Elég rossz beidegződés ! :S

Pl én 6.5km-re járok dolgozni bringával minden nap (igen, télen is)

Érdekes, mert ez alapján azt lehetne hinni, hogy én vagyok a legszegényebb, pedig én vagyok az üzem vezetője és minden beosztottam kocsival jár...

Aztán meg sírnak, hogy nincs pénzük semmire! Érdekes ez: a felesleges pénzkidobás megy és vele együtt a sírás is !

2023. júl. 19. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!