Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Székesfehérvárról Debrecenbe...

Székesfehérvárról Debrecenbe autóval vagy vonattal mennétek inkább?

Figyelt kérdés

2023. júl. 8. 10:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron közvetlen vonat is van a két város között. Teljes áron is töredékébe kerül a vonat, mint az autó, ha egyedül mész. A vonaton lehet felállni, mászkálni. Autóval meg kell ehhez állni. Az autós közlekedés sokkal veszélyesebb és stresszesebb és több károsanyagot bocsájt per fő mint a vonat, főleg, hogy ezen a vonalon végig villamos vonat jár.

Autóval csak akkor van értelme menni, ha többen utaztok, sok a csomag és ott ahova mentek, majd szükség lesz autóra, minden egyéb esetben a vonat előnyösebb.

2023. júl. 9. 09:04
 12/19 anonim ***** válasza:
53%
#11 Most például nyár van és nincs közvetlen vonat. :D
2023. júl. 9. 13:40
 13/19 anonim ***** válasza:

Akkor az Aranypart, a Panoráma és a Szabolcsi Tekergő Expresszvonat mégis micsoda? Ezek közül az Aranypart és a Szabolcsi tekergő hétköznap is közlekedik.

A kérdésre válaszolva: ha magamnak fizetem, vonattal, ha fizetik nekem (pl. munkaügy), akkor autóval azzal a feltétellel, hogy én vezetek.

2023. júl. 9. 14:46
 14/19 anonim ***** válasza:
#13 Figyelj, én tegnap jöttem Debrecen felől Budapestre, ha nem a Kolozsvár-Bécs EC-re szállok, ceglédi átszállás. Balatoni expresszek sehol nem voltak a menetrendben. Hiányoltam is, mert megszoktam, hogy nyáron nem a köki-zugló-nyugati egyikébe jutok, hanem Kelenföldig is mehetek. Most meg néznem kell a napi 2-3 keletibe tartó vonatot, hogy ne kelljen átszállnom.
2023. júl. 9. 14:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Pedig ott van a menetrendben: szombaton 6:29, 6:57 és 8:17.

Azt látom, hogy a Cívis csak Ceglédig jár, de a többi nem.

2023. júl. 9. 14:55
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
#15 Na látod, 6.29, 6.57, 8.17. És akkor mit csináljon az, aki még megebédel otthon, utána száll vonatra? Ezért jobb az autó. Az akkor indul be, amikor én akarom, és odavisz, ahova vezetem.
2023. júl. 9. 14:58
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

Nem szerepelt a kérdésben, hogy mikor szeretne menni, így teljesen releváns válasz, hogy menjen közvetlen vonattal reggel.

2023. júl. 9. 15:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Jó, hát aki öreganyámhoz hasonlóan este 9-kor fekszik és reggel 4-kor kel, annak gondolom mindegy. Én mondjuk este is dolgozom, reggel is dolgozom, nekem baromira nem mindegy, mikor megyek. Pár éve még 1-2 óránként járt a balatoni expressz. Most meg ugye nap 3x van, mindhárom hajnalban. Ha szerinted ez ugyana, akkor jó neked.
2023. júl. 9. 17:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy ugyanaz, viszont ugyanúgy lehetőségként jelenik meg mindhárom, hiszen a kérdező nem adott meg indulási vagy érkezési időt. Még jobb is ezekkel menni, mert viszonylag hamar (10-11) Fehérvárra érnek ezek a vonatok. Megértem, hogy számodra nem megfelelő az időpont, de a kérdés szempontjából ez irreleváns.

A Nyíregyháza felől érkező IC-k most is közvetlen eljutást biztosítanak Budapestre, így egy átszállással is kényelmesen abszolválható ez a táv (KÖKI G43), így a legegyszerűbb és leggyorsabb a kérdésben említett táv, ha a közvetlen járatok nem jöhetnek szóba.

2023. júl. 9. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!