Székesfehérvárról Debrecenbe autóval vagy vonattal mennétek inkább?
Nyáron közvetlen vonat is van a két város között. Teljes áron is töredékébe kerül a vonat, mint az autó, ha egyedül mész. A vonaton lehet felállni, mászkálni. Autóval meg kell ehhez állni. Az autós közlekedés sokkal veszélyesebb és stresszesebb és több károsanyagot bocsájt per fő mint a vonat, főleg, hogy ezen a vonalon végig villamos vonat jár.
Autóval csak akkor van értelme menni, ha többen utaztok, sok a csomag és ott ahova mentek, majd szükség lesz autóra, minden egyéb esetben a vonat előnyösebb.
Akkor az Aranypart, a Panoráma és a Szabolcsi Tekergő Expresszvonat mégis micsoda? Ezek közül az Aranypart és a Szabolcsi tekergő hétköznap is közlekedik.
A kérdésre válaszolva: ha magamnak fizetem, vonattal, ha fizetik nekem (pl. munkaügy), akkor autóval azzal a feltétellel, hogy én vezetek.
Pedig ott van a menetrendben: szombaton 6:29, 6:57 és 8:17.
Azt látom, hogy a Cívis csak Ceglédig jár, de a többi nem.
Nem szerepelt a kérdésben, hogy mikor szeretne menni, így teljesen releváns válasz, hogy menjen közvetlen vonattal reggel.
Nem mondtam, hogy ugyanaz, viszont ugyanúgy lehetőségként jelenik meg mindhárom, hiszen a kérdező nem adott meg indulási vagy érkezési időt. Még jobb is ezekkel menni, mert viszonylag hamar (10-11) Fehérvárra érnek ezek a vonatok. Megértem, hogy számodra nem megfelelő az időpont, de a kérdés szempontjából ez irreleváns.
A Nyíregyháza felől érkező IC-k most is közvetlen eljutást biztosítanak Budapestre, így egy átszállással is kényelmesen abszolválható ez a táv (KÖKI G43), így a legegyszerűbb és leggyorsabb a kérdésben említett táv, ha a közvetlen járatok nem jöhetnek szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!