Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire veszik szigorúan a...

Mennyire veszik szigorúan a kerékpár tartozékokat a forgalomban?

Figyelt kérdés

Előszedtem a régi BMX-emet, szomszéd városba járkálnék szórakozni haverjaimmal, de átfutott az agyamon, hogy sok szabály szól arról, hogy különféle tartozékok kellenek a kerékpárra.

Ezen a "gépen" konkrétan még fék sincs, igaz bármikor tehető rá, de például prizma nincs a küllőkön, lámpám sincs, se csengő, a pedálok meg olyanok, hogy max gyorskötözővel vagy szigszalaggal tudok prizmát feltenni.

2023. jún. 25. 14:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pedálra nem kell prizma, egyetlen prizma kell bárhova, hogy ha pl. keresztezi a kerékpárút az úttestet, akkor oldalról lássanak az autók. Lehet az a hátsó kerék küllőin nyugodtan. Viszont ha normális első-hátsó féked sincs, én nem reszkíroznám, tessék először felkészíteni forgalomra a biciklid, nem azért, mert megvág a rendőr, hanem azért, hogy ne halj meg.
2023. jún. 25. 15:45
 2/11 anonim ***** válasza:

A saját érdekedben legyen minden rajta.

Lámpa, csengő, prizma hátra is.

Na meg a fékek azok legyenek jók.

2023. jún. 25. 21:50
 3/11 A kérdező kommentje:

Ez nem a mama kimpingcangája :D Fék nem véletlenül nicns rajta, nem is kell. Ha kellene mindenkinek lenne ;)

Csak azt nem értem, hogy a tömegek a skate parkokban hogyan jutnak el oda konkrétan két keréken guruló üres vázzal... (nyílván így, csak én akkor is tartanék attól, hogy nem szabályos)

2023. jún. 25. 22:54
 4/11 A kérdező kommentje:
Dísznek mondjuk lehet a küllőkre aggatni valami prizma szerűt, csak macerás folyton fel-leszerelni.
2023. jún. 25. 22:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
#3 Viszik kézben. Szerinted a rendszám nélküli, agyontuningolt, kötelező tartozékokat nélkülöző versenymotorok hogy jutnak el a versenypályára? Tréleren, papa! Az egy dolog, hogy amit te ökörködnél, ahhoz neked nem kell fék, az egy másik dolog, hogy ha nincs rajta fék, akkor közúti forgalomban te azt nem használhatod járműként, csak szállíthatod.
2023. jún. 25. 22:59
 6/11 anonim ***** válasza:
És az ökörködést most nehogy pejoratívan értsd. Én is ökörködök a saját motoromon. :) De ez van, ha olyan a bringád, hogy skate parkba vinnéd, és nincs meg rajta minden, ami a KRESZ szerint kell, akkor kézben viszed/tolod a skate parkig.
2023. jún. 25. 23:01
 7/11 A kérdező kommentje:

Jo, okés, világos.

Akkor azok akik otthonról keréken mennek azok csak kockáztatnak!?

Én nem szeretnék, látod érdekel is a dolog, ha nem venném komolyan már rég elindultam volna kérdés célkül.

2023. jún. 25. 23:17
 8/11 anonim ***** válasza:

#7 Igen, akik otthonról "lábon viszik", azok kockáztatnak. Biciklisek ezt ugye simán megtehetik, ahogy a járdán bringázást, zebrán átzúgást stb. is simán megússzák. Egy motoros ezt pl. nem úszná meg, de nézd meg, segédmotorral a pizzafutárok miket meg nem engednek maguknak, pl. azt, hogy a bringasávot használják a fővárosban, mégsincsenek halálra büntetve, pedig jogos lenne.

Szóval igen, akik "lábon" viszik ezeket a járműveket, kockáztatak, jó esetben egy-két bírságot, aminek minimális az esélye, hogy kiszabják, mert úgysem lesz rendőr, vagy ha lesz, nem ezt figyeli (1992 óta kéne jobb tükör Simsonra is, még nem hallottam olyanról, akit megbüntettek volna azért, mert csak egy tükre volt), rosszabb esetben ha nem csak te, hanem valaki más is elkottázik egy szituációt, az életedbe kerülhet sajnos. Ennek 0,01% az esélye, én nem kockáztatnám.

2023. jún. 25. 23:23
 9/11 Alex Fly ***** válasza:
Ha megállít a fakabát, akkor rögtön a legelső pont, hogy megvan-e minden kötelező tartozék. Nem fogom felsorolni mindet, szerintem elég sok helyen megtalálod. A gyakorlatban pedig azért használni kell a józan észt: ha a forgalomban tekersz, akkor elengedhetetlen az irányítás, a megállás és a láthatóság. Ha az ökörködős bringádon nincsenek meg az ehhez szükséges eszközök, akkor inkább szállj le és told: ahhoz nem kell semmi ilyesmi...
2023. jún. 26. 05:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz így menni vele akkor miért kérdezed meg?
2023. jún. 26. 13:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!