Van különbség közlekedési morálban, mentalitásban országon belül az egyes területek között?
Mit tapasztalatok?
Én úgy látom, hogy bár alapvetően hasonló a morál mindenütt, Budapest déli agglomerációjában (51-es környéke) mintha kicsit több lenne az igazi, tipikus kelet-európai állat, akit mindenáron el kell kerülni. Kicsit látom csak jobbnak a helyzetet a 10-es környékén.
A másik a 49-es, 42-es és a 4-es főút JNSZ vármegyei része, ezeken azonban inkább a román kamionok okoznak halálfélelmet nekem.
Ha városokra korlátozzuk a kérdést, akkor van Budapest és minden más.
Én vidéki vagyok, de megyeszékhely, van forgalom bőven, hozzá vagyok szokva. De a budapesti közlekedés egy teljesen más állatfaj. Ezen túl voltam már Debrecenben, Győrben, Egerben... egyik sem hasonlítható Pesthez.
Budapesten kimondottan f*sz módon vezetnek az emberek, elvárás hogy ismeretlen környéken is ismerd a 20 éve lekopott útburkolati jeleket, hogy ismerd a helyi szokásokat, hogy Bunkó Józsi melyik sávból melyik sávba szokott surranópályán kanyarodni ha nincs telizöld stb.
Ezt nem a budapestiek ellen mondom, sajnos így alakult, rám is rám ragad, kisebb városokban időnként utólag veszem magam észre hogy ez igazán pofátlan, "pesties" megmozdulás volt.
Ha az egész országot nézem, úgy általában a síkvidéki területeken jobban nyomják neki az emberek, talán ez vált ragályossá Budapesten is. Emiatt Budán néha agyrém vezetni, úgy nyomja a sok pesti barom mintha 0% emelkedő lenne itt is.
Autópályán főleg a román, moldáv stb személyautósok akik a magyarokat is alulmulják, de kb mindegyiken ugyanaz a színvonal, leszorítósdi és hasonlók mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!