Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van különbség közlekedési...

Van különbség közlekedési morálban, mentalitásban országon belül az egyes területek között?

Figyelt kérdés

Mit tapasztalatok?

Én úgy látom, hogy bár alapvetően hasonló a morál mindenütt, Budapest déli agglomerációjában (51-es környéke) mintha kicsit több lenne az igazi, tipikus kelet-európai állat, akit mindenáron el kell kerülni. Kicsit látom csak jobbnak a helyzetet a 10-es környékén.

A másik a 49-es, 42-es és a 4-es főút JNSZ vármegyei része, ezeken azonban inkább a román kamionok okoznak halálfélelmet nekem.

2023. jún. 13. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát Debrecen után Egerben vezetni felüdülés.
2023. jún. 13. 11:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha városokra korlátozzuk a kérdést, akkor van Budapest és minden más.

Én vidéki vagyok, de megyeszékhely, van forgalom bőven, hozzá vagyok szokva. De a budapesti közlekedés egy teljesen más állatfaj. Ezen túl voltam már Debrecenben, Győrben, Egerben... egyik sem hasonlítható Pesthez.

2023. jún. 13. 12:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát, elég fura kérdés. Biztos vannak különbségek, de az attól is függ, hova való hülyével hoz össze a sors. Magyar rendszámossal soha nem volt annyi problémám, mint a románnal, na meg az osztrákkal, némettel. Külföldön sem másabb a közlekedés, csak ahol sok a tranzit, a sok külföldi jobban tartja a korlátozást. Nálunk mindenki tudja, hogy nincs normális közúti ellenőrzés, és pont a külföldi a legpofátlanabb gyorshajtó, belső sávba bérletet váltó.
2023. jún. 13. 12:46
 4/4 anonim válasza:

Budapesten kimondottan f*sz módon vezetnek az emberek, elvárás hogy ismeretlen környéken is ismerd a 20 éve lekopott útburkolati jeleket, hogy ismerd a helyi szokásokat, hogy Bunkó Józsi melyik sávból melyik sávba szokott surranópályán kanyarodni ha nincs telizöld stb.

Ezt nem a budapestiek ellen mondom, sajnos így alakult, rám is rám ragad, kisebb városokban időnként utólag veszem magam észre hogy ez igazán pofátlan, "pesties" megmozdulás volt.

Ha az egész országot nézem, úgy általában a síkvidéki területeken jobban nyomják neki az emberek, talán ez vált ragályossá Budapesten is. Emiatt Budán néha agyrém vezetni, úgy nyomja a sok pesti barom mintha 0% emelkedő lenne itt is.

Autópályán főleg a román, moldáv stb személyautósok akik a magyarokat is alulmulják, de kb mindegyiken ugyanaz a színvonal, leszorítósdi és hasonlók mennek.

2023. jún. 13. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!