A munkahelyem mellett 4 sávos út van, katasztrófa átjutni a zebrán. Kivel érdemes felvenni a kapcsolatot ez ügyben?
Minden reggel van, hogy percekig nem engednek át a zebrán. Nincs lámpa. Rendszeresen előfordul, hogy amíg a külső sávban elengednek, egyértelműen jelzik, /villantanak/, hogy átengednek, addig a belsőből dudával rongyol el előttem az autós. Tegnap is dudálva, csikorogva állt meg úgy, hogy a külsőben lévő autós egyértelműen elengedett. Tisztán látszott a fején, hogy kb az anyámat szidja, hogy hogy képzelem, hogy én átmegyek a zebrán. Volt, hogy aki elengedett, ő dudált egyet, mert egyértelmű volt, hogy a másik autós nem fogja ezt megtenni, abból is csikorogva megállás és lefulladás lett, pedig megálltam az út közepén, a dudával figyelmeztető autó előtt. Ha nagyobb autó jön, annak a takarásából nem is belátható ez, tehát ilyen kis nyominger módjára kell kukucskálni, hogy vajon kivasalnak-e ma reggel ha tovább haladok...
Nem én vagyok figyelmetlen. Mindig óvatosan és lassan megyek át, pont ezért, de így is rendszeres a gumicsikorgás és dudálgatás. Nem csak én tapasztalom ezt, több kollegám is panaszkodik erre. Illetve voltam már szemtanúja is, hogy mással ugyan ez történik.
Kivel lenne érdemes felvenni a kapcsolatot, amíg nem történik nagyobb baj néhány k anyázáson túlmenően? rendőrséggel, önkormányzattal? Kvázi életveszélyes áthaladni az úton...
Ismerős helyzet.
Nagy esernyőt kirakni előre és hagy szóljon. Hidd el, meg fognak állni, nehogy összekarcold a szarjaikat.
10ből 10x működik, persze anyázás lesz bőven
A 3-as módszere nekem is működik: közelítés úgy a zebrához, hogy egyértelmű legyen az átkelési szándékod. Közben szemkontaktust keresel az érkezőkkel (nem kell percekig szemezgetni, elég csak egyértelműen feléjük tekinteni) , akár a “lassan” kézjellel meg is erősítheted a jelzésedet.
Utána viszont baromi fontos, hogy ténylegesen hagyj helyet az autósoknak arra, hogy ha balfadzok , el tudjanak még haladni előtted. Tegyél úgy, mintha a következő pillanatban lelépnél, de ne lépj le addig, amíg egyértelműen meg nem áll az első érkező.
A belső sáv nehezebb ügy, szerintem ott érdemes a külső sávban álló vagy pláne lassító felé “állj” jelzéssel mutatni, hogy még nem biztos, hogy rögtön el fogsz tűnni előle, mert a belsőben még jönnek.
Itt nincs olyan, hogy nem egyértelmű az átkelési szándék, ugyanis egy pici hídon kell átsétálni, ami közvetlen az út mellé hoz ki egyenesen a zebrára, és át kell menned, mivel az út túloldalán van a járda. Tehát már amikor a hídon mész, egyértelmű, hogy át fogsz menni az úton.
,,mert ha ne adj isten közelebbről is találkozunk, az jogilag felér egy tökönszúrással." Ha közelebbről is találkozunk, és még meg is vizsgáltatja velem az aszfaltot is közelebbről, akkor nekem már ku...ra mindegy, hogy jogilag nekem volt igazam...
Köszönöm az eddigi válaszokat, de a kérdés arra irányul, hogy milyen hatóságoknak érdemes jelezni, hogy ez a gyalogos átkelőhely életveszélyes, és kezdeni kell vele valamit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!