Az izraeli jogsi nem érvényes magyarországon?
A Bécsi Közlekedési Egyezmény tagja Izrael. Tehát az izraeli jogosítvánnyal vezethetne is Magyarországon.
Egy gyors google keresés után azt is találtam, hogy simán (vizsga nélkül) lehet honosítani az izraeli jogosítványt. Persze mérget nem vennék rá.
Izrael... csóró? 🤣 Hát nem tudom, én még a "csóró" és a "zsidó" szót nem igazán láttam egy mondatban...
Persze, hogy egy arab szidni fogja Izraelt (a zsidó meg az arabokat), de most nem kezdem el ecsetelni neked a palesztin / izraeli konfliktust, gondolom fingod nincs róla.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, akkor kell újra elvégezni a a tanfolyamot, ha az adott ország, ahol jogosítványt szerzett, nem tagja a bécsi egyezménynek.
A barátom tunéziai, 3 munkanap alatt honosíttatta a jogosítványát, semmiből nem kellett vizsgát tennie. Hétfőn elment Pestre, leadta a jogsiját, felvették a honosítási kérelmet, még aznap legyártották a plasztik kártyát. Másnap küldtek sms-t, hogy postára adták, harmadnap a kezében volt a magyar jogosítvány.
Én arra tudok gondolni, hogy a tanulótársad vagy nincs tisztában ezzel, vagy pedig több van a háttérben, és pl. szabálysértés miatt bevonták a jogosítványát, akár itt, akár külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!