Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kerékpárral át lehet menni...

Kerékpárral át lehet menni olyan vasúti sínen, amely mellett felüljáró van?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez hülye kérdés, de tényleg nem tudom a választ.

2023. máj. 23. 15:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kiépített átjárón minden további nélkül , hacsak nincsen kifejezetten tiltva a kerékpározás. De akkor is leszállva áttolhatod.
2023. máj. 23. 15:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Bármikor lehet menni, rajta, csak nem biztos, hogy szabályos. :D Na de viccet félretéve jól mondja az #1, tiltást jelző tábla nélküli kiépített átjárón átmehetsz. Ahol tiltva van ott nem. Pl. Szolnokon van egy ilyen hely, ahol most felüljáró van, de régen volt vasúti átjáró, az le van zárva. Természetesen ettől függetlenül az "én figyelek" típusok át szoktak menni rajta.
2023. máj. 23. 19:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Tiltott helyen tartózkodásnak minősül. Az ott üzemi terület, ráadásul magánterület, a máv területe.

Semmi keresnivalód a síneken az átkelőkön kivül. Pláne ha van kijelöl átkelőhely, felüljáró, aluljáró.

Ráadásul a vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetését is rád húzhatják.

Ne szórakozz ilyennek! Sok helyen van már a vasúton kamera!

2023. máj. 23. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!