Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Inkább ne vezessek?

Inkább ne vezessek?

Figyelt kérdés
Voltam a városban, le kellett parkolnom , parkolo tömve volt , parkolás ment simán, de kiparkolas már kevésbé. Nem tudtam kitolatni, ki be szálltam , hogy megnézzem milyen távol áll a mögöttem lévő autó, ahogy ki szálltam ugy felhúztam a kéziféket és amikor szálltam ki úgy akartam elindulni. Nem régota van jogsim, vezetni olyan 5-6 alkalommal voltam. Vezetés előtt félek és izgulok, van hogy késő rakom ki az indexet mert elfelejtem. Inkább ne vezessek vagy még ez lehet jobb is.

2023. máj. 18. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhez edződni kell. Az index időben kirakásához is, sajnos ez gyér forgalmú vidéki településen vezetőknél mintha elfelejtődne.
2023. máj. 18. 17:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Bele kell rázódni, fel a fejjel! Egyébként én ezért parkolok mindig tolatva, hogy kihajtáskor megfelelően lássak. (Annyira így szoktam meg, hogy ha nagy ritkán előre felé parkolok, bénázom is rendesen.)
2023. máj. 18. 18:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tolatva parkolok én is, pont emiatt. Még nagyon keveset vezettél, ennél már csak ügyesebb leszel.
2023. máj. 18. 19:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolj! Mindenki elkezdte valahogy! Menni fog az! 😁
2023. máj. 18. 20:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van, gyakorlás kell, senki sem tökéletes, senki sem születik úgy, hogy tud vezetni, ez egy készség, tanulni kell. Mindenkinek más időintervallum kell, hogy "jól" vezessen.
2023. máj. 18. 20:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Áruházi parkolóban jól lehet gyakorolni, az oktatók is rendszeresen oda viszik a nebulókat.
2023. máj. 18. 21:06
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne féljél, ne izguljál, a ki-be szállással nincs gond, az indexre meg sürgősen szoktasd rá magad. 5-6 alkalom után nem kéne ennyire beparázni, még tanulsz. :)
2023. máj. 18. 22:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én rutinos sofőrként is kiszállok az autóból körülnézni parkoláskor néha :D kisebb szégyen, mint lezúzni a másik autót :DD
2023. máj. 19. 09:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg gyakorolhatsz olyan parkolókban, ahol sok üres hely van. Például a közeli nagyvárosban a Tesco parkolókban mindig van bőven üres hely, igaz, a bejárattól távol. Senki nem foglalkozik azzal, hogy ott gyakorolgatsz, kiszállsz megnézni, hol hogyan helyezkedik el az autó.

Mikor sok-sok tíz évvel ezelőtt vizsgáztam, akkor volt rutinpályás gyakorlás és ottani vizsga is. Az első 3x2 órában nem is vezettem forgalomban, az oktató ott gyakoroltatta velem a kocsi kezelését.

Sokan kerülték azt az oktatót, de én nem bántam, hogy olyan volt, amilyen. Pl. saroktolatásnál úgy 40-50 centiként megállított, eleinte még sűrűbben is, ki kellett szállnom, körbejárva megnézni, hol van az autó. Hát, eleinte jól meglepődtem, ahhoz képeset, amit a tükrökből látva gondoltam. Ezen kívül a kézifék kiengedést sem felejtettem el egy idő után, mert a sűrű ki- beszállásnál jól „összebarátkoztam” vele. Na meg egyúttal kiküszöbölődött a lefullasztás elinduláskor, sőt idővel a csúnya indulás is biztonságos finommá vált.

De parkolásnál, előremenet esetén is így kezdtük, és oszlop előtt adott távolságra megállásnál is, akár előre-, akár hátramenetben.

Egy idő után már a tudatom egész jól láttatta velem, hol és hogyan helyezkedik el az autó, ahhoz képest, amit a tükrökből látok.

Neked ez elmaradt, pótolhatod magadtól. Bizony elő-előfordul, hogy több mint ötven évnyi szinte folyamatos vezetés után is visszaszállok igazítani az autón, mert esetleg számít az a 10 centi is, amit látatlanban nem kockáztattam meg pl. magas szegélykő miatt.

2023. máj. 19. 13:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, már sokkal jobban megy a vezetés, az izgulas nagyon rátett.
2023. máj. 23. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!