Inkább ne vezessek?
Esetleg gyakorolhatsz olyan parkolókban, ahol sok üres hely van. Például a közeli nagyvárosban a Tesco parkolókban mindig van bőven üres hely, igaz, a bejárattól távol. Senki nem foglalkozik azzal, hogy ott gyakorolgatsz, kiszállsz megnézni, hol hogyan helyezkedik el az autó.
Mikor sok-sok tíz évvel ezelőtt vizsgáztam, akkor volt rutinpályás gyakorlás és ottani vizsga is. Az első 3x2 órában nem is vezettem forgalomban, az oktató ott gyakoroltatta velem a kocsi kezelését.
Sokan kerülték azt az oktatót, de én nem bántam, hogy olyan volt, amilyen. Pl. saroktolatásnál úgy 40-50 centiként megállított, eleinte még sűrűbben is, ki kellett szállnom, körbejárva megnézni, hol van az autó. Hát, eleinte jól meglepődtem, ahhoz képeset, amit a tükrökből látva gondoltam. Ezen kívül a kézifék kiengedést sem felejtettem el egy idő után, mert a sűrű ki- beszállásnál jól „összebarátkoztam” vele. Na meg egyúttal kiküszöbölődött a lefullasztás elinduláskor, sőt idővel a csúnya indulás is biztonságos finommá vált.
De parkolásnál, előremenet esetén is így kezdtük, és oszlop előtt adott távolságra megállásnál is, akár előre-, akár hátramenetben.
Egy idő után már a tudatom egész jól láttatta velem, hol és hogyan helyezkedik el az autó, ahhoz képest, amit a tükrökből látok.
Neked ez elmaradt, pótolhatod magadtól. Bizony elő-előfordul, hogy több mint ötven évnyi szinte folyamatos vezetés után is visszaszállok igazítani az autón, mert esetleg számít az a 10 centi is, amit látatlanban nem kockáztattam meg pl. magas szegélykő miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!