Kell még EÜ vizsga a jogsihoz?
Még Covid időszak alatt kezdtem el a kreszt, és akkor is vizsgáztam le belőle. Ekkor nem volt kötelező EÜ vizsgát tenni, nem is lehetett a vírushelyzet miatt. Vezetni viszont most kezdtem el, és meg is lett a forgalmi vizsgám (tegnap). Ilyenkor milyen szabályok vonatkoznak rám? Vajon most utólag akkor kell tennem mégis vizsgát? Vagy azok a szabályok érvényesek amikor beiratkoztam még kresztanfolyamra?
Köszönöm a segítséget!
Soha nem kellett "EÜ vizsga".
Elsősegély viszont továbbra is kell. Csak az első covid hullám idején nem kellett pár hónapig.
Már elég régen megszűnt az egészségügyi veszélyhelyzet, amely alatt szünetelt az elsősegélynyújtás tanfolyam és vizsgáztatás.
Hogy a vezetői engedély igényléssel ne kelljen várniuk azoknak, akik abban az időszakban tettek sikeres gyakorlati vizsgát, egy kormányrendelet alapján – először a 2020. június 5-én megjelent rendeletet követő 15 napig, majd az egészségügyi veszélyhelyzet megszűnéséig meg lett hosszabbítva – a vezetői engedélyt az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzéséről vagy annak megszerzése alóli mentességről szóló igazolás nélkül ki kellett adni.
Az egészségügyi veszélyhelyzet, és ezzel a mentesség, 2022. június 30-án megszűnt. A Magyar Vöröskeresztnél jóideje folyik a képzés és vizsgáztatás.
Ha tanfolyam végzésével szeretnél vizsgázni, a mindössze 8 órás tanfolyamot régen elvégezhetted volna, és vizsgázhattál is volna.
Érdeklődd meg a képző intézménynél, de arra számíts, hogy nincs mentességed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!