Miért dudáltak ma le? Mit hibázhattam?
A mai napon az 5-ös főúton kerékpároztam Budapestről dél felé haladva.
Az M0 utáni körforgalom és a következő körforgalom között haladtam, amikor egy mögöttem haladó autó (pontosabban AZ autó, ugyanis közel s távol nem volt más közlekedési résztvevő) megszakításokkal hosszasan dudált, majd láttam, hogy a kezével gesztikulál.
Mi lehetett a gond? Az adott szakaszon nincsen kihelyezve kerékpárral behajtani tilos tábla. Noha az 1990-ben jogosítványt szerzett sofőrök tévképzetével ellentétben nincsen SZOROSAN jobbra tartási kötelezettségem, az útnak nagyon a szélén haladtam, gond nélkül meg tudtam ezt tenni, mivel az 5-ös ezen a szakaszon kifejezetten széles, magyar szinten jó minőségű. Külsőleg is látványos műszaki hiba, biztonságos közlekedést veszélyeztető probléma nem állt fel a kerékpáromnál. Miért dudált?
Hozzátenném, a későbbiek során két olyan szakaszon is haladtam, ahol tilos kerékpározni (Tankcsapda u. - GLS, Alsónémedi határa - Felsőbabád), itt azonban senki dudált, sőt, olyan sem volt, aki centizve előzött volna. Persze egyre többen látják be, hogy az önkéntes rendőrködéssel csak magukat járatják le, ebben a helyzetben a szabályszegésem miatt még meg is értettem volna a dudaszót.
-csak jelezni akarta az előzési szándékát, aztán tikkelni kezdett a görcsöt kapott karja
-index helyett használta és az index tikkelésének ütemét akarta elkapni, csak szar a ritmusérzéke
-azt hitte nem hajthatsz az úton és jelezni akarta a biztonságot érdekében
-épp jelzett az autó horn check rendszere, ezért újra kellett kalibrálni a dudát, hasonlóképp mint amikor az android feldobja, hogy az iránytű pontossága alacsony és kalimpálni kell összevissza a telóval, hogy bekalibráld
-önvezető rendszerű autó volt amit meghekkeltek és dudálgattak kicsit
Tehát ha jól értem, mentél (minimum) 25-30 kilométert (legyen másfél-két óra) és ez alatt találkoztál egy, tehát EGY darab retardálttal.
Ember, én összetenném a két kezem, ha valaha lenne olyan utazásom ahol csak egy féreggel hoz össze a sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!