Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért dudáltak ma le? Mit...

Miért dudáltak ma le? Mit hibázhattam?

Figyelt kérdés

A mai napon az 5-ös főúton kerékpároztam Budapestről dél felé haladva.

Az M0 utáni körforgalom és a következő körforgalom között haladtam, amikor egy mögöttem haladó autó (pontosabban AZ autó, ugyanis közel s távol nem volt más közlekedési résztvevő) megszakításokkal hosszasan dudált, majd láttam, hogy a kezével gesztikulál.

Mi lehetett a gond? Az adott szakaszon nincsen kihelyezve kerékpárral behajtani tilos tábla. Noha az 1990-ben jogosítványt szerzett sofőrök tévképzetével ellentétben nincsen SZOROSAN jobbra tartási kötelezettségem, az útnak nagyon a szélén haladtam, gond nélkül meg tudtam ezt tenni, mivel az 5-ös ezen a szakaszon kifejezetten széles, magyar szinten jó minőségű. Külsőleg is látványos műszaki hiba, biztonságos közlekedést veszélyeztető probléma nem állt fel a kerékpáromnál. Miért dudált?

Hozzátenném, a későbbiek során két olyan szakaszon is haladtam, ahol tilos kerékpározni (Tankcsapda u. - GLS, Alsónémedi határa - Felsőbabád), itt azonban senki dudált, sőt, olyan sem volt, aki centizve előzött volna. Persze egyre többen látják be, hogy az önkéntes rendőrködéssel csak magukat járatják le, ebben a helyzetben a szabályszegésem miatt még meg is értettem volna a dudaszót.

2023. máj. 7. 16:00
 1/5 anonim válasza:
Tetszettél neki.
2023. máj. 7. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:

-csak jelezni akarta az előzési szándékát, aztán tikkelni kezdett a görcsöt kapott karja

-index helyett használta és az index tikkelésének ütemét akarta elkapni, csak szar a ritmusérzéke

-azt hitte nem hajthatsz az úton és jelezni akarta a biztonságot érdekében

-épp jelzett az autó horn check rendszere, ezért újra kellett kalibrálni a dudát, hasonlóképp mint amikor az android feldobja, hogy az iránytű pontossága alacsony és kalimpálni kell összevissza a telóval, hogy bekalibráld

-önvezető rendszerű autó volt amit meghekkeltek és dudálgattak kicsit

2023. máj. 7. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom nevelni akart, mivel úgy gondolta, semmi keresnivalód az úton. Bár nincs igaza, azért tőlem nyomhat az ilyen egy dudát, legyen tőle jó napja, de aztán haladjunk…
2023. máj. 7. 19:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Most kezdtél el bringázni? Sok ilyenben lesz majd részed. Simán csak azt üzente, hogy takarodj le az útról, ahol ő méltóztatik közlekedni. Csak, mert, azért.
2023. máj. 7. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Tehát ha jól értem, mentél (minimum) 25-30 kilométert (legyen másfél-két óra) és ez alatt találkoztál egy, tehát EGY darab retardálttal.

Ember, én összetenném a két kezem, ha valaha lenne olyan utazásom ahol csak egy féreggel hoz össze a sors.

2023. máj. 8. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!