Mást is irritál, amikor az autópálya mellett haladó
főútak száma elé odateszik a "régi" jelzőt?
Figyelt kérdés
Azt mondják, "régi 35-ös" meg "régi 7-es"...Ez teljesen inkorrekt, továbbra is 35-ös meg 7-es főútról beszélünk, az autópálya elé kell kitenni az M betűt, M35 meg M7.
Ennek az elnevezésnek csak akkor lehet létjogosultsága, amikor a főút nyomvonala változott. A 4925-ös útra például mondhatjuk, hogy "régi 4-es", de a 4-es főút Cegléd és Szolnok közötti szakaszára már nem.
Kapaszkodj meg, kérdező! Én ilyeneket használok: régi hetes út, meg em hetes autópálya. Na, most leesett az állad, mi?
2023. máj. 2. 13:13
12/22 anonim válasza:
#9: hát, mert a kérdezőt irritálja. :D
2023. máj. 2. 13:14
13/22 anonim válasza:
Nem értem mi ezzel a probléma.
2023. máj. 2. 13:25
14/22 anonim válasza:
Afrikában éheznek, Ukrajnában háború van, Magyarországon rekord korrupció, rekord infláció, de szerintem is ez a legnagyobb gondunk.
2023. máj. 2. 20:28
15/22 anonim válasza:
"az autópálya elé kell kitenni az M betűt, M35 meg M7"
Tudom ettől agyvérzést fogsz kapni, de nem minden M jelzés jelent autópályát. Például az M2-es csak autóút.
Az M2-est én csak 2-es gyorsforgalminak hívom, munkatársaim akik arra laknak eleinte új kettesnek hívták, most már simán csak kettesnek. A 2-es főút meg régi kettes lett.
2023. máj. 2. 20:36
16/22 anonim válasza:
Nem irritál, de én nem használom így, kerülöm az értelemzavaró kifejezések használatát. Ezért azt mondom, 3-as (fő)út, illetve M3(-as) autópálya, ez mindenkinek evidens kell legyen, akinek van jogosítványa.
2023. máj. 2. 21:07
17/22 anonim válasza:
Nálunk Vác mellet a 2 es fő utat hívják így hogy régi 2-es vagy a kedvencem 2/a :D
Ami nemtudom honan jön hivatalosan ne ez a neve
2023. máj. 3. 04:58
18/22 anonim válasza:
17. Egy ideig 2/a volt a neve hivatalosan.
2023. máj. 3. 07:36
19/22 anonim válasza:
#14 csak a legnagyobb gondunkkal lehet foglalkozni amúgy?
2023. máj. 3. 19:39
20/22 anonim válasza:
Én nem járok kocsival, nincs jogsim, úgyhogy az ilyen dolgok engem elkerülnek. :):) Viszont így nem tudom megítélni, hogy zavarna-e, de szerintem talán nem. :):)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!