Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » C kategorias elmeleti vizsgara...

C kategorias elmeleti vizsgara kotelezo vinni az iskolai bizonyitvanyt?

Figyelt kérdés
Nem eleg ha bemutatom az ervenyes B kategoriat amibol tudjak , hogy megvan a 8 altalanos?
2023. ápr. 30. 08:52
 1/7 anonim ***** válasza:
nem kell, mármint itt Pécsen nem kellett, személyivel, vagy jogsival igazoltam magam, és ülhettem a géphez,
2023. ápr. 30. 09:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem nagymotornál se kérték a bizonyítványt, mert van B-m. Mondja a vizsgabiztos, hogy azt már bemutattam mikor csináltam azt. Kis zavaromban elfelejtettem mondani neki, hogy mikor abból vizsgáztam, akkor még nem volt feltétel a 8 általános 😅
2023. ápr. 30. 09:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Hmm. Akkor megkockaztassam, hogy nem viszem? Az a baj, hogy valoszinuleg el van pakolva vhol a szuloi hazban ami tobb 100km lenne ezert elmenni.

Utolagos bemutatasra is van lehetoseg vagy hazakuldenek es meg se irhatom a tesztet?

2023. ápr. 30. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez jo kerdes, fel nem tudod hivni oket vagy email?
2023. ápr. 30. 10:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom felhívni őket, holnapon az áll , hogy be kell mutatni, de többen meg azt mondták , hogy nem feltétlenül.
2023. ápr. 30. 11:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

(Nem tudom, milyen bizonyítványt kerestetsz, de nem csak az általános iskolai 8. osztályos év végi bizonyítvány felel meg az alapfokú iskolai végzettség igazolására, hanem bármilyen „bizonyítvány vagy oklevél amely legalább alapfokú végzettséget igazol, vagy annak meglétét előfeltételezi”; illetve „személyazonosító okmányokba Magyarországon bejegyzett, saját jogon szerzett doktori címmel” is igazolható.

Ha a vezetői engedélyen 2012. november 30. utáni bármely gépjárművezetői kategóriád, akkor biztos, hogy igazolva volt az alapfokú iskolai végzettséged. Ugyanis, a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet ekkortól követeli meg gépjárművezetői kategóriából történő vizsgához az alapfokú iskolai végzettséget, annak igazolását. (Nem gépjárművezetői kategóriához azóta is elegendő az, ha valaki írni, olvasni tud.)

A kategória vizsga napja a vezetői engedély 10. oszlopában van

kétszámjegyű nap.kétszámjegyű hónap.év utolsó két számjegye.

formában.

Ha vezetői engedéllyel akarod igazolni az alapfokú végzettséged, de csak 2012. december 1. előtt szerzett gépjárművezetői kategóriád van, akkor csak az igazolást kérő felkészületlenségében, felületességében bízhatsz.

Utólagos igazolásra nincs mód, a jogszabály szerint a vizsgára bocsátás egyik feltétele az alapfokú iskolai végzettség igazolása.

2023. ápr. 30. 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Én A kategóriát csináltam meglévő B-vel, és elkérték a jogosítványt is meg egy bizonyítványt is, én az érettségit vittem.

De akkor #6 megadta a választ, 2012 előtti volt a B (bár ahhoz is kellett bizonyítvány).

2023. ápr. 30. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!