Keresekszékesnek hol kell közlekednie?
Egyik nap mentem szokás szerint biciklivel bicikliúton. De ez nem egy kirajzolt sáv volt hanem normális kiépített bicikliút és egy kerekesszékes közlekedett azon, ezzel a motorral működő kerekesszékkel. Ugye bicikli út az nem valami széles, mivel maga a bicikli sem viszont a szék meg eléggé az és kb gyalog tempóban ment én meg sehogy sem tudtam elférni mellette.
Mehet tehát egy kerekesszékes bicikliúton? Nem ellenük vagyok csak ha mehet akkor furcsa, hogy gyalog tempóban megy és a széles szék mellett nem fér el a bicikli.
Kerekesszékkel, mopeddel közlekedő, a KRESZ szerint gyalogos.
Gyalogos a járdán közlekedhet, ha nincs járda, akkor ott, ahol biztonságosabb a közlekedés, ami inkább a kerékparút, és nem az úttest.
Feltételezve, hogy az illető okkal használta a segédezközt, de nem volt siket-néma is, lehet ám velük kommunikálni, és akkor elenged.
Volt járda?
Ott megy, ahol tud. Autók között azért mégse kellene.
"Sehogy sem tudtam elférni mellette" Ha nem bírsz lemenni a fűre 10 másodpercig hogy kikerülj valamit/valakit,akkor inkább ne biciklizz:D
Amúgy ki tudja miért ott ment,lehet hogy rossz volt a járda,a bicikliutak általában simábbak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!