Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy gumicserébe mi kerül...

Egy gumicserébe mi kerül 12.000 ft-ba?

Figyelt kérdés
negyedóra alatt megvan, egy ember dolgozik vele, 0 ft anyagköltség van és olyan hű de nagy dolgok nem kellenek hozzá. Ha felszorozzuk 48.000 ft-os órabér jön ki. Én meg 1800 ft- órabérért dolgozok, ekkora különbség ne legyen a két órabér között...
2023. ápr. 26. 10:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%
Akkor nyiss egy gumist, ne csak a pofád járjon.
2023. ápr. 26. 11:23
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen reális az ára. Dolgozz olyan helyen, ahol több a fizetés. Ja, hogy ahhoz tanulni kellett volna a suliban...
2023. ápr. 26. 11:28
 13/23 anonim ***** válasza:
89%
Látod, pont ezért dolgozol Te óránként 1800 forintért.
2023. ápr. 26. 11:30
 14/23 Revolúcióbiológus ***** válasza:
90%

Nem szokás negyedórában számolni az órabért, szolgáltató szektorban a megkezdett órákat számolják, hiszen nem garantált, hogy utánad még 100 másik ügyfél áll sorban - egy átlagos napon talán bejön 10-20 kuncsaft, de ha nincs gumicsere időszak akkor talán senki.

Amúgy meg annak a fele adó meg a hely bérlése/költsége, munkavédelmi felszerelés költsége, valamint az, hogy vállalják a felelősséget azért ha elbasznak valamit, néha napján tönkreteszik valakinek a felnijét. Ahova én járok ott pl. könnyűfém felnire 2000 forinttal drágább a gumi felszerelése, mint acélfelnire.

2023. ápr. 26. 11:33
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
Azt is meg kell fizetni, hogy neki megy negyed óra alatt. Ha magadnak kéne csinálnod, mennyi időd menne el rá? Nekem nem kéne olyan kuncsaft, aki csak az időmet akarja megfizetni, a szaktudásomat meg nem, én is simán kiszámlázom a mérnöki órabérem egy 20 perces melóra vagy konzultációra, ha olyanom van.
2023. ápr. 26. 11:37
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
#10 XDDDDDD Oké. Matekból hányszor buktál?
2023. ápr. 26. 11:42
 17/23 qkker1 ***** válasza:
71%

Kicsit hosszú, netről is van, de pont ideillik.

ÜGYFÉL – Mennyibe kerül a munka elvégzése?

VÁLLALKOZÓ - 2.800.000,- Ft

ÜGYFÉL – Ez túl drága ehhez a munkához!

VÁLLALKOZÓ – Ön szerint mennyibe kerüljön?

ÜGYFÉL – maximum 800.000,-Ft! Ez egy egyszerű munka!

VÁLLALKOZÓ – Ilyen kevésért nem tudom elvégezni a munkát.

ÜGYFÉL – Az Ön munkakörében dolgozók hatalmas profitra vágynak!

VÁLLALKOZÓ – Sajnálom, hogy így érez. Miért nem végzi el a munkát saját maga?

ÜGYFÉL – De, nem tudom, hogyan kell ezt csinálni.

VÁLLALKOZÓ – 900.000,- Ft -ért megtaníthatom mindenre, amit a munka elvégzéséhez tudnia kell. Ezután 800.000,-Ft-ot használhat fel a munkára, és még mindig 1.100.000,-Ft-ot takaríthat meg. Ezenkívül minden tudást és tapasztalatot megszerez amit következő alkalommal, kamatoztathat.

ÜGYFÉL – üzlet!

VÁLLALKOZÓ – Remek! A kezdéshez eszközöket kell vásárolnia. Szüksége lesz forgácsoló kalapácsra, szögpisztolyra, lézerre, fúróra, keverőgépre, PPE-re és még néhány dologra.

ÜGYFÉL – De nem rendelkezem ilyen eszközökkel, és nem tudom megvenni mindezt egyetlen munkára!

VÁLLALKOZÓ – Rendben. Bérbeadhatom a szerszámaimat további 300.000,- Ft-ért. Még mindig 800.000,- Ft-ot takarít meg.

ÜGYFÉL – Ez csökkenti a megtakarításaimat, de bérbe veszem a szerszámait.

VÁLLALKOZÓ – Tökéletes! Szombaton visszajövök és kezdhetjük.

ÜGYFÉL – Várj! szombaton nem tudok. Csak ma van időm.

VÁLLALKOZÓ – Elnézést, csak szombatonként tanítok másokat. Elsőbbséget kell adnom az időmnek, és az eszközeimnek más munkáimban kell lenniük a héten.

ÜGYFÉL – Rendben. Szombaton feláldozom a családom terveit.

VÁLLALKOZÓ – Rendben, én is! Ó, elfelejtettem. Ha saját maga végzi el a munkát, meg kell vásárolnia az anyagokat. Manapság nagy a kereslet, ezért a legjobb megoldás az, ha vesz egy teherautót, és reggel 6 órakor a vasboltban van, mielőtt a többi vállalkozó odaér.

ÜGYFÉL – REGGEL HATKOR? Szombaton? Ez túl korai nekem. még teherautóm sincs!

VÁLLALKOZÓ – Azt hiszem, bérelnie kell egyet. Egyébként lesznek segítői az alapanyagok felrakodásában?

ÜGYFÉL – Tudod mit? Gondolkoztam. Valószínűleg jobb, ha Te elvégzed a munkát. Jobb, ha azért fizetek, hogy jól végezd a munkát, és ne kelljen átmennem ennyi gondon.

VÁLLALKOZÓ – Jó gondolkodás.

Ez az igazság. Az emberek nem csak egy munkaidőért fizetnek, hanem a tudásért, tapasztalatért, eszközökért, időért, családi áldozatokért és egyéb dolgokért, amelyeket az asztalra leteszel. Ne hagyd, hogy bárki megszabja az értékedet!"

2023. ápr. 26. 11:44
 18/23 anonim ***** válasza:
86%

1. Egy gumis nem dolgozik 365 napot napi 8 órában, hanem inkább csak szezonban.

2. Anyagköltség nincs, viszont műhelyfelszerelés van ami az évek alatt használódik.

De ahogy mondani szokás aki sokallja álljon neki otthon.

2023. ápr. 26. 12:53
 19/23 anonim ***** válasza:
71%

Na Bazsi, fodrászok után a gumisok jönnek?

Nem jön ki a heti 5x4x15 perc, ami nem is annyi egész évben, eleve ez bukta. Kell műhely, felszerelés, eszköz, szerszám, kell fizetni járulékokat stb.

2023. ápr. 26. 13:58
 20/23 anonim ***** válasza:
71%

És te mit csinálsz 1800 ft-ért, amin ember életek múlnak?

Amúgy meg éves szinten, te mennyit keresel?

Sok indok elhangzott, de ezek mellett ezt is nézni kell!

Egy gumisnak egy évben van 2 szezon munkája, a többiben vegetál. A vállalkozást meg akkor is fenn kell tartani!

Te meg egész évben stabilan keresel, úgy, hogy nem vagy tőkés, nem fektettél be eszközökbe, műhelybe, nem tartasz fenn egy vállalkozást, gyakorlatilag a munkaerőn kívül , nulla befektetéssel, full nettóban keresel óránként 1800 ft-ot.

Nem hinném, hogy éves szinten ez sokkal kevesebbre jön ki, mint amennyi egy gumisnak megmarad, pláne, ha minden bevétele után adózik.

Amennyivel meg többet keres, arra nem irigykedni kell, csinálj céget, és állapíts meg magadnak 3000 ft-os órabért.

2023. ápr. 26. 14:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!