Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mondanátok ilyen közlekedési...

Mondanátok ilyen közlekedési helyzetre példát külföldről?

Figyelt kérdés

Nyugat-Európa érdekelne, de már akkor is csettintek, ha valamelyik másik kelet-európai államban van erre példa.

Olyan helyzetre vagyok kíváncsi, amikor két település között halad egy út (jellemzően főút, esetleg autóút), ahol

- a kerékpáros közlekedés meg van tiltva (jogszabály, tábla, bármi egyéb által) ÉS

- emiatt a két település közötti távot kerékpárral a tiltott úton elérhető távolságnál minimum 25%-kal nagyobb kerülővel lehet csak megtenni ASZFALTON

Ha nem tudtok mondani ilyet (feltételezve, hogy nem az ismereteitek hiányosak, hanem nem lehet mit mondani), annak mi az oka? Európa többi országában ennyire lesz@rják a döntéshozók a kerékpárosok biztonságát vagy épp ellenkezőleg, Magyarország van évtizedekkel lemaradva mentalitásban?

2023. ápr. 24. 09:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ausztriában szinte minden településre el tudsz jutni güterweg-en, ami olyan aszfaltos út, ahova csak mezőgazdasági gépek és kerékpárok mehetnek be. Néha még rövidebb is, mint a főúton menni. De hogy konkrét példa is legyen: Lackenbach és Weppersdorf között csak a güterweg-en tudsz átmenni biciklivel, mert a B62-es út autóútnak van táblázva, tehát ott nem mehetsz.
2023. ápr. 24. 09:58
 2/20 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm, de ahogy látom, itt nagyjából alig van kerülő (sőt).

Olyasmi helyzet érdekelne, mint ami Püspökladány és Karcag között, ahol a kerékpárosoknak tiltott 4-es főúton 15 km a távolság, mellékúton 75 km.

2023. ápr. 24. 10:03
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én Németországban élek és biciklizek elég sokat. Eddig nem igazán találkoztam olyannal, hogy két szomszédos település között ne lenne vagy kifejezetten kerékpárút vagy olyan kisforgalmú út, amin kényelmes biciklizni.
2023. ápr. 24. 10:33
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb esetben (Németország) van ilyen esetben egy kerékpárút, amin el tudsz jutni a másik településre, de alegtöbb kirándulóúton is mehetsz kerékpárral, csak figyelni kell a gyalogosokra.
2023. ápr. 24. 10:40
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, ezek szerint félreérthető voltam. Arra próbáltam utalni a példával, hogy tőlünk nyugatra igenis figyelnek erre, szinte mindenhova eljutsz biciklivel biztonságosan, nem nagy kerülővel, kis forgalomban. Én évek óta biciklizek Ausztriában, még sosem kellett kimennem olyan útra, mint például a 4-es és sosem kellett 50 km-t kerülnöm ilyen miatt. Pedig országútizok, tehát csak aszfalton megyek. Tehát a kérdésedben a második rész az igaz: Magyarország van lemaradva.
2023. ápr. 24. 11:00
 6/20 anonim ***** válasza:
24%

#2: Mondjuk nem ertem milyen 75 km-ről beszélsz, biciklivel Karcag-Püspökladany 23 km, kocsival 17. Azért az nem vészes.

A 4-es főút még kocsival is veszélyes, nemhogy biciklivel.

2023. ápr. 24. 11:19
 7/20 anonim ***** válasza:
47%
6: amit a google kiad 23 km-t, annak a nagy része földút.
2023. ápr. 24. 11:34
 8/20 anonim ***** válasza:
19%
#7: és akkor mi van? a földút sokszor jobb, mint a kátyús jó magyar aszfalt
2023. ápr. 24. 11:39
 9/20 A kérdező kommentje:
#8 A kerékpárosok egy jelentékeny része soha nem edz földúton.
2023. ápr. 24. 11:42
 10/20 anonim ***** válasza:
39%
8: a kérdésben nagy betűvel ki van emelve, hogy aszfalton. Nem mindig lehet földúton menni. Biciklitől, időjárástól is függ.
2023. ápr. 24. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.