C, C+E, D kategóriás jogosítványt, vagy targoncás jogsit végeznél el? Melyik éri meg jobban anyagilag és családi élet szempontjából?
Az a baj, hogy c, CE, D kategória+plusz család az annyira összeegyezthetettlen, higy vagy a oénz vagy a család.
Ha pénz választod, akkor a családod nem látod, ha a családot válsztod pénzt nem látsz.
Akárki akármit mond a 2 nem fog müködni. Igen tudom kamion meg busz meg bla bla bla 2.milliót kellene fizetni napi 8 órára, de nem igy mukodik.
Targoncást csinálnám meg, és napi 8 órába elmennék valami multihoz. Kb keresel annyit.mint egy belföldes. Csak míg a beföldesnek mkndhatják a munkaideje 9. Órájába, hogy gyorsan rakodj meg, addig a targincás a gyárban 8 óra után elmegy haza.
Sőt amikor ebben melóztam, akkor a meló kezdete 1. Órájába cigi kávé, utolsó orájában megint cigi kávé volt.
Földmunkagépről nem tudok nyilatkozni.
Ja és ami még fontos, annyira szerteágazó a sofőrködési munka, hogy így általánosítani eleve nagyon nehéz. Én egyből a nemzetközit írtam, mert az a nagy pénz, de ezt még nagyon sokáig lehet ragozni. Pl. teljesen más egy tüzépes kocsi mondjuk, mint egy konténeres, vagy nemzetközis ponyvás, esetleg trailer stb stb.
Targoncazasbol lett meg a kamionos jogsim.
Nemzetkoziben jo penz van, de nyilvan akkor ha tobbet vallalsz.
Targoncazas nem fizet sokkal kevesebbet, es tobb idod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!