Megbüntethetnek utólag, ha beragadtam a keresztetődésbe? Sárgán mentem át az előttem haladó autóval együtt, de a belső sávban hirtelen megállt a forgalom.
Figyelt kérdés
Pont a zebra előtt sikerült megállni, de ott megindult közben a gyalogos közlekedés. Az előttem haladó autó is beragadt, ő még átment a gyalogosok előtt ahogy megindult a forgalom, én inkább megvártam a gyalogosokat és utána indultam el. Nem szoktam ilyen csinálni, nem számítottam arra hogy megáll valamiért a sor, hiszen szépen lehetett haladni. Nem szándékos volt, de utólag esetleg megbüntethetnek ezért?2023. márc. 27. 19:08
2/5 anonim válasza:
Egyértelműen a te hibád, tanulj belőle, máskor ne csinálj ilyet. Baleset is lehetett volna belőle. Büntetés nem valószínű.
3/5 anonim válasza:
Figyelni kell, de előfordul. Viszont ezzel a keresztező forgalmat szivatod.
4/5 anonim válasza:
Hát még mindig jobb, mint az a rengeteg világtalan barom, akik odáig eljutnak, hogy útban lesznek pillanatokon belül, de azt már nem mérik fel, hogy üveghangon bőgő motorral kipirítani a kereszteződésből életveszélyes az átkelni kezdő gyalogosokra nézve.
5/5 anonim válasza:
Nem lesz semmi, de legalább legközelebb megtanulsz figyelni, mert ugye már ha a kresz vizsgán átmész, tudni kéne, hogy nem a másik fenekébe ragadva követed, hanem felméred a helyzetet. Ahol én lakom (4-es villamos, Újbuda, végállomás előtti megálló) ez rendszeres, hogy mindenki behajt a kereszteződésbe, pedig ugye nem hajtok be, ha nem tudom, hogy minél gyorsabban el tudom hagyni. Remélem, jó lecke volt, és remélem, nem sok gyalogos mutatott be neked tök jogosan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!