Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A google térképes appal lehet...

A google térképes appal lehet útvonalat rögzíteni? Vagy tudtok olyat ajánlani, amivel lehet?

Figyelt kérdés

Az Idővonalat ismerem, eleve innen jött a kérdés. Úgy vettem észre, hogy az nem útvonalat rajzol, hanem helyeket "pöttyöz" meg, amit felismer, hogy jártam ott, majd ezeket egyenes vonalban összekötni, mint valami "kösd össze a számokat" gyerekrajz.

Mondok konkrét példát, mondjuk reggel utaztam 7-es busszal a bosnyák és a keleti között. Felismerte a két teret, hogy jártam ott, és össze is kötötte egy vonallal, hogy innen oda mentem, de nem (az amúgy szinte egyenes) Thökölyt követi végig az útvonal, hanem szinte légvonalban kb egy háztömbnyivel odébb, de semmilyen utat nem követve.

Nem kémkedni akarok más után :D, azért jutott eszembe a dolog, mert vezetni tanulok, és sajnos úgy alakult, hogy (szinte) teljesen ismeretlen a környék, ahol vezetek. Néhány órája már forgalomban vagyok, és észrevettem magamon, hogy az olyan részeken, ahol kb. be tudom lőni, hol vagyunk, ott sokkal jobban megy a dolog. Amikor a kis utcákon erre-arra mondta mindig az oktató, hogy merre menjek, egy idő után teljesen elvesztettem az irányérzékemet, ami azért gáz.

Arra gondoltam, tök jó lenne visszanézni, merre járunk az órákon, akár térképen, akár amolyan hétvégi sétának kicsit felmérni a környéket.

Nem az útvonal betanulására gondolok nyilván, eleve nem is egy van, csak hogy úgy fogalmam legyen, merre járunk (meg tök jó visszajelzés lenne, hogy már eeeeeennyi sokat le tudok vezetni egyben :D).

Viszont a google térkép itt is a fentiek szerint járt el, választott pár pontot (gondolom piros lámpákat vagy ahol félreálltunk az oktatóval akármi miatt), és azokat kötötte össze légvonalban, a körív kb. megvan, hogy mentünk egy nagy kört, és a másik irányból értünk vissza a telephelyre, de a tényleges útvonalhoz nem sok köze van.

Bocsánat a sok rizsa miatt, szóval arra lennék kíváncsi, hogy a kb támpontok helyett lehet valahogy útvonalat rögzíteni? Azt hittem, van annyi esze az appnak, hogy legalább az utcák vonalát követve rajzolja meg a vonalakat, ha egyszer addig már eljut, hogy kocsiban ülök szerinte, és az nyilván úton közlekedik :D, de ezek szerint nincs.

(GPS meg internet megy a telefonon, de órákon természetesen a hátsó ülésen van a táskában, nincs kitéve előre.)

2023. márc. 22. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:

A google timeline rögzíti, de a telefon kikapcsolja a gps-t, ha nincs rá szükség. Pl. ha fut nekem egy navigáció, akkor pontosan rögzíti az útvonalat a timeline is.

Tehát állítsd át a beállításokat, hogy ne kapcsolja le soha a gps-t, vagy telepíts olyan appot, ami rögzíti az útvonalat. Pl. mapy.cz

2023. márc. 22. 13:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
OSMAnd (Open Street Map Android) pl. alkalmas erre.
2023. márc. 22. 14:11
 3/5 anonim válasza:
Relive
2023. márc. 22. 14:18
 4/5 A kérdező kommentje:

1, Elvileg úgy van beállítva az alkalmazásengedélyeknél, hogy állandóan használhatja, plusz a Hely beállításainál is be van kapcsolva minden (azon kívül, hogy mással osszam meg a helyzetem), és az is, hogy használhatja a wifit/bluetooth-t is a helyzetem pontosítására.

A fix pontokat (otthon, munkahely, csomópontok bkv-zás közben) pontosan be is lövi, csak valahogy a közte lévő útvonal helyett köti össze egy vonallal. Pedig elvileg azért illene ennyire okosnak lennie, hiszen ha navigációra használja is az ember megfelelően vezet úton járdán stb., ahogy a választott közelekdési mód megkívánja. (Meg azért írtam példának a bosnyák-keletit, mert ott akár busszal, akár kocsival, akár gyalog, akárhogy értelmezi a gép, akkor is a thököly az egyetlen logikus útvonal, mégis házakon keresztül random kötötte össze.)

Az ajánlásokat köszönöm, megnézem őket! :)

2023. márc. 22. 15:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki az OSMAnd beválik, ha nem felejtem el időben indítani-állítani a rögzítést. :) Köszönöm!
2023. márc. 30. 19:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!