Veletek is volt már úgy, hogy utólag bizonytalanok voltatok abban, hogy a zöld jelzésen mentetek át?
Nem mentem még át eddig a piroson, de sokszor van, hogy elgondolkodom rajta, vajon biztos hogy zöld jelzésen mentem át.Az én autómban van fedélzeti kamera, ha bizonytalan vagyok vissza szoktam nézni a felvételeket. Ha már közeledek a lámpa felé, rá szoktam tapadni, hogy még véletlenül se menjek át a piroson.
Tegnap párom autójával voltam, abban nincs kamera, délután pedig olyan furán sütött a bele a lámpába, de láttam hogy zöld volt, direkt mondogattam magamban, hogy mehetek nyugodtan, zöld. Egyedül mentem át a kereszteződésen, más nem ment előttem vagy mögöttem, és valahog, aggaszt, hogy én néztem el, de közben tudom, hogy nem. Párom is mondta, ha rá süt a nap a lámpára, attól nem fogja megvilágítani a jelzéseket, jól kivehető ha piros vagy zöld. Hogyan tudnám kiiktatni magamban ezt az iszonyatos görcsösséget? 2 éve vezetek, de folyamatosan ez van bennem.
Az még nem sárga, csak egészen sötétzöld...
vagy mint az alma, érik, zöldből sárgul, aztán pirosodik....
nem kell ezen parázni! Főleg nagyvárosban nem, ahol a legtöbb ember úgy vezet, hogy arra számít, hogy az előtte lévő még a sárgára váltón is áthajt, és még akkor ő maga is bele fog férni.
Egy ilyen előtt befékezni instant kék-sárga...
Rádásul a piros után is van 1-2 mp, amíg a másik irány zöldet kap, nekik is el kell indulni, fel kell gyorsulni, szóval valószínűleg egy benézett sárgától nem lesz senkinek semmi baja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!