Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz letenni a C+E...

Mennyire nehéz letenni a C+E kategoriat?

Figyelt kérdés
Jelenleg B van, lakokocsizashoz szukseg lenne B+E -re. Azt olvastam, hogy ha C hez teszem le az E kategoriat akk az ervenyes lesz D es B kateghez is. Annyi , hogy igy pluszba le kell tennem a C -t is. Mennyire nehezek ezek? Sok ido kell hozza?
2023. márc. 5. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lényegesen nehezebb és drágább, mint egy BE. Sőt neked, lehet, hogy elég lenne egy B96 is.
2023. márc. 5. 15:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Pénzbeli és időbeli különbség is van. Idén C+E kategóriával már nem húznál pótkocsit. Pénzben meg kb. a 3x-osa.

Én is B+E kategóriát csináltam, pénzem meg időm is lett volna C+E-re, de használni nagy valószínűséggel nem fogom, ha csak a jogosítványod van meg akkor meg kb. nem is tudod használni mert nem lesz gki-d, sofőrkártyád stb.

2023. márc. 5. 16:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Koszi a tanacsokat. A B96 neztem de szerintem nem sokra jo. Ha van egy kozepes lakokocsim amit huznek egy 3.5T ossztomegu terepjaroval akkor mar tul vagyok a 4250kg -n. De ahhoz, hogy elhuzzam a kb 1.5T s lakokocsit meg nem igazan van alkalmas kisebb ossztomegu auto.

BE kategoriat mennyi ido letenni?

Azert vacillalok mert ha leteszem most a BE -t es kesobb kellene barmi okbol a CE akkor mehetek ujra. Ha viszont most a CE-t akkor az jo barmire.

2023. márc. 5. 18:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Város oktató stb függő. Beiratkozás tőle kb 3 hét a kresz vizsga, ott vártam kb utána 2 hónapot, majd ahogy beültem az autóba kb 1 hónapon belül meglett a bü rutin és a forgalmi is. Vezetnem nem sokat kellett, 5 órát kb vizsgával együtt.
2023. márc. 5. 19:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"kellene barmi okbol a CE akkor mehetek ujra."

A CE akkor fog csak kelleni, ha kamionsofőrködni akarsz.

Ha nincsenek ilyen ambíciód, akkor idő- és pénzkidobás.

2023. márc. 5. 19:02
 6/7 NTBS ***** válasza:
Az egyénfüggő.
2023. márc. 22. 13:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Érdekel a kamionsofőrködés , de nem biztos, hogy rászánnám magam valaha is. De szívesen kipróbálnám alkalmi szinten. Vagy akár csak hétvégi sofőrként is.
2023. márc. 25. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!