Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet ebből bajom, kaphatok...

Lehet ebből bajom, kaphatok utólag büntetést?

Figyelt kérdés

A tegnapi nap folyamán kb. 30 kilométert kerékpározni tilos tábla hatálya alatt tekertem. Tegyük hozzá, autópálya melletti főútvonalról van szó, az út minősége kiváló, széles, összesen úgy 10 gépkocsi ment el mellettem, meg ugyanennyi jött szemből. Vagyis teljesen értelmetlen, ostoba tiltásról van szó, amit nem kell figyelembe venni.

Kiposztoltam Stravára is az edzést, észrevettem, hogy egy olyan lány is kudot adott rá, akivel nem vagyunk kifejezetten jóban, féltékeny rám, mert szerinte van valami köztem és a barátja kötött (nincs, nem is volt soha).

Ez a lány egyéb helyzetekben már többször megpróbált keresztbe tenni nekem. A kérdésem az, hogy ha például elküldi a rendőrségnek a túraadatokat, ők azzal tudnak valamit kezdeni? Tehát pusztán ránéznek az útvonalamra, és utána küldik a csekket. Ilyen lehetséges?

2023. márc. 5. 07:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges. Egyben igen-igen valószínűtlen is.
2023. márc. 5. 08:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer láttam egy hasonló kérdést, ahol érthetően leírták a dolog jogi és gyakorlati oldalát, ha megtalálom, linkelem.
2023. márc. 5. 08:18
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Full kerékpározni tilos tábla van ott, vagy "kivéve célforgalom" kiegészítéssel? Ha utóbbi akkor mondasz valami alibit és meg is van oldva.
2023. márc. 5. 08:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudják bizonyítani, hogy kerékpárral rögzítetted a tracket.

De amúgy dem fognak egy ilyen piti szabálysértésbe ennyi energiát feccölni.

2023. márc. 5. 08:34
 5/12 nemaRendőrség ***** válasza:
100%
Bizonyítsa bárki hogy az úton mentél
2023. márc. 5. 08:46
 6/12 BlackSword ***** válasza:
0%

Azért az nem egy értelmetlen és ostoba tiltás... Inkább te vagy értelmetlen és ostoba...

Valószínűleg nem fognak megbüntetni, de megérdemelnéd...

2023. márc. 5. 10:31
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Mindennek van oka, pl. veszélyes a szakaszon folyamatosan téged előzgetni, mert mondjuk kanyargós vagy sok a zebra, esetleg sok baleset volt már belőle. Ha valamit tilos, akkor annak nyomós oka van, még ha te nem is látod. Utólag büntetés nem valószínű, de jó lenne ha betartanád a szabályokat, ha közlekedsz.
2023. márc. 5. 11:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#7: Ezek rossz érvek. Ezek alapján az autósokat kéne kitiltani, hisz ők okozzák a baleseteket a kamikaze előzésekkel.

Egy valid indok az lenne a tiltásra, hogy a forgalom nagysága miatt kell kitiltani a lassabb járműveket, de itt erről nincs szó a kérdező leírása alapján.

2023. márc. 5. 11:43
 9/12 A kérdező kommentje:
#7 Ha valamelyik autósnak nem tetszik, hogy ott tekerek, esetleg a képességeit meghaladja egy kerékpáros kikerülése, nyugodtan választhatja a párhuzamos autópályát is. A döntő többségük ezt az utat választja, így az általános veszélyeken túl semmilyen kockázatot nem rejt, hogy ott bringázom. Ideje lenne a közútkezelőnek is felébrednie.
2023. márc. 5. 11:51
 10/12 BlackSword ***** válasza:
#8! Az, hogy azon a napon, abban az időtartamban éppen nem volt számottevő forgalom, az nem jenti azt, hogy máskor sincsen... kint a tábla, ergo az ember nem is készül kerékpárosra, hiszen nem lehetne ott...
2023. márc. 5. 13:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!