Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Amikor elmegyek vezetni...

Amikor elmegyek vezetni tanulni kresz vizsga után, első órákon még biztosan nem visznek ki a forgalomba?

Figyelt kérdés
2023. febr. 28. 04:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#10 Tanpályától meg oktatótól függ. Szerintem amíg nem tud az ember normálisan y-fordulni, saroktolatni, emelkedőn elindulni, nem sok keresnivalója van forgalomban, legfeljebb kis ismerkedés szintjén az elején. De pl. nekem rutinpályán úgy tanítottak néhány manővert, hogy "amikor a tükör elhagyja ezt a faágat", hát úgy tényleg nem sok értelme van a pályának - na meg egy rakás pályát be is zártak az országban, amióta nincs rutinvizsga.

Én mondjuk picit besz*rtam, hogy legelső óra forgalomban volt, életem első kanyarja a város legforgalmasabb kereszteződésében, de hát van ilyen.

2023. febr. 28. 23:32
 12/18 nemaRendőrség ***** válasza:

@11

Na ja, engem harmadik órán vitt haza az oktató, mert otthagyott valamit. Szomszéd faluba, a 26os úton (viszonylag forgalmas főút).

Életemben nem jártam még arra, vagy mentem 40km/h felett.

Mikor mondta hogy itt váltsak sávot, háát, nem voltam felkészülve a 100km/h-s tempó másságára. Nem lett belőle semmi, de akkor meglepett

2023. márc. 1. 11:45
 13/18 anonim ***** válasza:

11: nekem lejtőn elindulást nem is tanitottak, és pl kezifekes elindulást se, utólag tanultam meg anyaekkal, az ő autójukon.

Illetve autópályán se mentünk soha, pedig ott nagyon akartam, azóta is imádom az autopalyaka, valahányszor lehet ott megyek mindig:D nagyon sok olyan oktató van már aki lespórolja a dolgokat már sajnos

2023. márc. 1. 15:30
 14/18 anonim ***** válasza:
10-es voltam az előzőben
2023. márc. 1. 15:31
 15/18 anonim ***** válasza:

#13 Igen, az sajnálatos, hogy olyan emberek kapnak Budapesten jogsit, akik életükben nem mentek 60-nál gyorsabban, semmi gyakorlatuk, párhuzamos közlekedésről nem is hallottak. (Én mondjuk nem szeretem az autópályát, mert ott csak kormányozni kell, baromi unalmas, de nem lankadhat a figyelem.) Én megyeszékhelyen csináltam kollégistaként, péntekenként megvolt a sötétben országúti vezetés.

Az viszont nagyon durva, ha nem tanítanak emelkedőn elindulást. (Mondjuk nem meglepő, motorral már abszolút megszoktam, hogy emelkedőn 1,5 méterre állok az autók mögött a sorban, mert egyik sem tud visszagurulás nélkül elindulni. Pedig nem egy nagy wasistdas, benzinessel kézifék nélkül egy kicsit technikásabb és nem túl kuplungkímélő, de dízel személyautóval nagyon kreténnek kell lenni, hogy valaki visszaguruljon, mégis sikerül nekik.

2023. márc. 1. 16:05
 16/18 anonim ***** válasza:
Igen elég rossz, de nem Pesten hanem vacon vezettem, persze vezetek azóta is Pesten ha úgy van, és szerencsére anyáék elég jól vezetnek és pár nap alatt megtanitottak nekem jól ezért már nincsen vele problémám, és sose okoztam balesetet de persze tökéletesen egyetértek veled:D az oktatok ki vannak égve
2023. márc. 1. 16:14
 17/18 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam hogy tudok kezifekkel elindulni se szerencsére az autónkban van visszagurulas gátló, de persze megkene tanítani mindenkinek, mert sokban nincs és nem vicces visszagurulni
2023. márc. 1. 16:15
 18/18 anonim válasza:
Mint a többiek is írták, baromira oktatófüggő. Engem első alkalommal egy kihalt betonplaccra vitt, ahol a kormányzást, megfordulásokat, kuplungolást gyakoroltuk, meg utána egy kb. üres úton mentem lényegében csak egyenesen, szerintem max 2 kocsi jött szembe. A második alkalomtól kezdve már rendesen forgalomban vezettem.
2023. márc. 2. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!