Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » PÁV IV vizsgálaton a pszicholó...

PÁV IV vizsgálaton a pszichológiai vizsgálaton alkalmatlannak találtak! Ha fellebbezek akkor is csak 1 év után mehetek újra a vizsgálatra?

Figyelt kérdés
Az oktatóm szerint jól vezetek,de a vizsgán annyira izgulok,megbukok,főleg mikor a vizsgabiztos egy vizsgabiztostanulót is hoz magával.Ez 3 vizsgámon is előfordult!A PÁv-on a gépes feladatok nagyon jól sikerültek! Utána a psziológiai tesztek következtek és egy pár mondat beszélgetés a pszichológussal.Nem tetszett a pszihológusnak,hogy nem vagyok egy barátkozós emberke! Határozatot nem kaptam még meg,de a pszihológus azt mondta,ha megkapom fellebezhetek 15 napon belül,de akkor is csak 1 év múlva mehetek újra vizsgázni!

2023. febr. 22. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Hát biztos nem az volt a baja, hogy nem barátkozol...
2023. febr. 22. 11:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom elkaszáltak és mehetsz újra pávra, azért mondta az 1 évet
2023. febr. 22. 11:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen,mehetek csak mi értelme fellebbezni,ha csak 1 év múlva mehetek!?
2023. febr. 22. 12:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Szerinte antiszociális jeleket mutatok.De mindegy mert a kérdésemre nem válaszoltál kedves első válaszoló! Inkább csak beszólni szerettél volna!
2023. febr. 22. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#4 ezzel a beugatásoddal alá is támasztottad, hogy igaza volt a pszichológusnak. Antiszociális, és gépjárművezetésre alkalmatlan vagy. Nagy piros pont, hogy az ilyeneket elkezdték kiszórni, remélem lesz olyan törvény, hogy az időszakos orvosin is legyen kötelező pszichológiai teszt. Lehet hogy a jogosítványok negyede végleg be lenne vonva, de nem lenne sokszor horror a közlekedés.
2023. febr. 22. 13:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 Igen, pont erre céloztam volna én is (#1), hogy nyilván nem a barátkozás hiánya volt a probléma. Ezzel a válaszával be is bizonyította.
2023. febr. 22. 13:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

• 𝐅𝐞𝐥ü𝐥𝐯𝐢𝐳𝐬𝐠á𝐥𝐚𝐭𝐢 𝐤é𝐫𝐞𝐥𝐞𝐦

* 7. §

(1) „A vizsgaközpont a pályaalkalmassági minősítésről kiállított - a (2) bekezdésben meghatározottak szerinti adattartalmú - pályaalkalmassági véleményt a vizsgálat lefolytatását követő 15 napon belül írásban közli a gépjárművezetővel és azzal, aki a gépjárművezető pályaalkalmassági vizsgálatát kezdeményezte.”

(2) „A gépjárművezető a pályaalkalmassági vélemény kézhezvételétől számított 15 napon belül a vizsgaközpontnál kezdeményezheti a pályaalkalmassági minősítés felülvéleményezését, amelyről a jelentkezőt a pályaalkalmassági véleményben tájékoztatni kell.”

(4) „A felülvizsgálati kérelmet egy háromtagú bizottság (a továbbiakban: másodfokú bizottság) bírálja el, amelynek eljárására irányadóak az elsőfokú vizsgálatra vonatkozó szabályok. A pályaalkalmassági minősítés tekintetében a másodfokú véleményezésében nem vehet részt a pszichológus, aki a kérelmező pályaalkalmassági minősítését első fokon végezte vagy abban közreműködött.”

(5) „A felülvizsgálati kérelem alapján indult eljárásban, a másodfokú bizottság a felülvizsgálati kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül, amennyiben újabb vizsgálat lefolytatása vált szükségessé, úgy a vizsgálat lefolytatását követő 15 napon belül állítja ki a pályaalkalmassági véleményt. A véleményt közölni kell a gépjárművezetővel, valamint azzal, aki az eljárást kezdeményezte.”

► Tehát, messze nincs szó egy évről.

És a pszichológus személye tekintetében lényeges a (4) bekezdés tilalma.

• Ú𝐣𝐫𝐚 𝐯𝐢𝐳𝐬𝐠á𝐳á𝐬 𝐥𝐞𝐡𝐞𝐭ő𝐬é𝐠𝐞

* 9. § „Ha a gépjárművezetőt a pályaalkalmassági vizsgálaton a vizsgált kategóriában alkalmatlannak minősítették, újabb pályaalkalmassági vizsgálatát, azonos vagy magasabb kategóriában, a pályaalkalmassági véleményben feltüntetett időpontot - amely nem haladhatja meg a határozat kiadását követő két évet - követően kérheti.”

► Tehát, lehet pont egy év is, de lehet kevesebb is, és akár a duplája is. A határozat fogja tartalmazni, hogy legkorábban mikor mehetsz új vizsgálatra; ez más, mint a „fellebbezés”, azaz, a felülvizsgálati kérelem.

* ↑ 444/2017. (XII. 27.) Korm. rendelet a közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatáról hatályos szövegéből.

┌─ Én sem vagyok barátkozó, tőlem „remetébb” nem lehetsz.

De ettől még nyugodt, kiegyensúlyozott vagyok. Nem izgulok; na persze, vizsgán van egy egészséges izgalom, ami inkább jobb teljesítményre sarkall, nem pedig annyi ront a teljesítményemen, hogy emiatt öt sikertelen gyakorlati vizsgám gyűlt volna össze; az ilyen mértékű izgulás veszélyt jelent az önálló közlekedésben. Elsőre sikerült az „A”, a „B” és a „C” kategóriás gyakorlati vizsgám is.

Közlekedési pályaalkalmassági vizsgán ugyan nem voltam, de évtizedekig dolgoztam olyan helyen, ahol rendszeres írásos, majd azt követő szóbeli pszichológia teszten kellett részt venni; egy piacvezető magyar cég végezte a vizsgálatokat. Nem hogy nem voltam alkalmatlannak minősítve, hanem rendre igen jó eredményt értem el.

Más az, hogy valaki nem barátkozó, és az, hogy antiszociális. A közlekedésben részvételkor nem kell barátkozni, nincs is rá mód. De antiszociálisan viselkedni ön- és közveszélyes.

Ezt a jellemvonást önmagaddal kapcsolatban nyilván nehéz, akár lehetetlen, fel- és beismerni. ─┘

2023. febr. 22. 15:15
 8/8 anonim válasza:

Aki dadog az alkalmatlan a vezetésre?

Mert a pszichológus kis nő ezt tette velem.

Semmi bajom sincs jól látok jól hallok jól érzékelek nem vagyok hülye sem agresszív.

Csak beszédhibás ember vagyok dadogok.

Ez nem hátrányos megkülönböztetés?

Attól még tudok vezetni és figyelni a közlekedésre.

2024. júl. 22. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!