Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 13 évesnek AM kategóriás jogsi?

13 évesnek AM kategóriás jogsi?

Figyelt kérdés

Üdv!

Úgy értesültem hogy 14 éves kortól lehet AM kategóriás jogosítványt csináltatni, amivel 50cm³s kismotrot lehet vezetni!

Fiam még csak 13 éves, de nyáron betölti a 14 életévét. Mint a B kategóriás jogosítványnál ennél is el lehet kezdeni hamarabb az oktatást stbt? Azaz már most így félévvel születésnapja előtt el lehet kezdeni a kreszt, ezt azt ami szükséges az AM kategóriás jogosítványhoz?

Születésnapjára egy kis gyerek motrot vennék neki, és ehhez kellene a jogosítvány. Valaki csináltatott már ilyet a gyermekének? Hogy megy ez? Hová kell menni, mennyi pénz, mi szükséges stb?!

2023. febr. 5. 00:09
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat M kategória
2023. febr. 5. 00:13
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Szia,

Bár ellenzem azt, hogy egy gyereket 13-14 évesen "motrot"-ra ültessek, nálatok lehet meg van a háttér a privát gyógykezelésre is, szóval hajrá.

Itt a tudnivaló:

[link]

2023. febr. 5. 00:23
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

"Bocsánat M kategória"

Bocsi, olyan nincs.

2023. febr. 5. 00:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A forgalmi vizsga napja nem lehet korábban, mint a 14. születésnapja.

#2 Te meg kicsit tájékozódj, egyrészt a B kategória is sokkal jobban fog menni neki, mert kialakul egy kis közlekedési érzék, másrészt - főleg, ha normális oktatásban részesül (ami mondjuk necces, de mindig vannak elérhető bevezető tréningek), sokkal jobb minél fiatalabb korban, rossz beidegződésektől és félelmektől mentesen megtanulni motorozni.

2023. febr. 5. 00:32
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Biciklivel is kialakul a közlekedési érzék, sokkal kevéssé veszélyezteve a kölyköt.

Tájekozodj talán te, mit jelent egy hülyegyereket (mert mindannyian azok voltunk) motorra rakni.

2023. febr. 5. 00:49
 6/10 A kérdező kommentje:
Nyílván nem engedném a fiamat rögtön egy 2000kms motortúrára! Én tudok motort vezetni, az én nagyapámnak volt. Tanítanám én is mielőtt elengedem a városba motorozni!
2023. febr. 5. 01:03
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

Akkor tudod, hogy mit jelent 40-50-el elesni, lelked rajta.

13 és fél évesen kezdheti a tanfolyamot (KRESZ). 14 évesen vizsgázhat legkorábban gyakorlaton.

2023. febr. 5. 01:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
#5 Jézusom, ennyi ésszel szabadlábon?
2023. febr. 5. 04:21
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

• Képzésre az vehető fel, aki a 14. életévtől legfeljebb 6 hónappal fiatalabb,

• járműkezelési vizsga tehető a sikeres elméleti vizsga után, a 14. életév betöltése előtt is,

• forgalmi vizsga legkorábban a 14. születésnapon tehető.

Jogszabály szerint orvosi egészségügyi alkalmassági igazolás legkorábban az elméleti vizsgára bocsátáshoz kell, de vannak képző intézetek, amelyek már a felvételhez kérik.

Hogy hol van képzés a környéketeken, mikor kezdődik és mennyibe kerül a tanfolyam, azt neten keresgéléssel derítheted ki. „AM” képzést kell keresni.

[link]

↑ Itt részletesen le van írva a képzési óraszám, a képzési témakörök, a vizsgatárgyak, a vizsgatárgyak követelményei, a járműkezelési vizsga alaprajza a követelmények és az értékelés, a gyakorlati vizsga követelményei, értékelése.

2023. febr. 5. 17:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
#5 Nem hülyegyerek kerül a motorra, arra van az oktatás (elvileg). Ha az én gyerekem motorozni akarna, amint elmúlt 14, elküldeném egy bevezető tanfolyamra, mielőtt még elkezdené a jogsit csinálni. Én felnőtt fejjel kezdtem el motorozni, de én is ott kezdtem.
2023. febr. 5. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!