2023-ra nem lehet kapni éves vármegyei autópálya matricát, csak megyeit. Lesz valamikor vagy ezt csak a főispán tudja?
Elvileg most nem az van, hogy 365 napos lesz? Mintha valahol olvastam volna (még nem jártam utána).
Vagy az csak az országos?
Egy újabb vármegyén poénkodó kérdés.
Uncsi...
↪ 1/ válasza: [Elvileg most nem az van, hogy 365 napos lesz? Mintha valahol olvastam volna (még nem jártam utána). Vagy az csak az országos?] 2023. jan. 21. 18:21
Nem tudom, milyen elv szerint?
45/2020. (XI. 28.) ITM rendelet a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról hatályos szövegéből:
„3. §
(2) c) éves jogosultság: amely a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. napján 24 óráig jogosít az úthasználatra.
(3) A (2) bekezdés c) pontja tekintetében az éves jogosultság évközi megváltása esetén a megváltás időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot.”
„(4) Az e rendelet szerinti díjkategóriába tartozó gépjárművek után egy vagy több megye díjköteles úthálózatára érvényes jogosultság (a továbbiakban: megyei jogosultság) váltható. A megyei jogosultság a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. napján 24 óráig jogosít a díjköteles úthálózat használatára. A megyei jogosultság évközi vásárlása esetén a megváltás időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot.”
A jogszabály hatályos szövege elolvasható
itt: [link] (Net Jogtár), vagy
itt: [link] (Nemzeti Jogszabálytár).
A Nemzeti Jogszabálytárhoz adott elérhetőségen megnézhető, hogy a jogszabály szövege 2023. július 1-től, határozatlan ideig, adott módon változni fog; a változás a fenti részeket nem érinti.
✎ 5/ válasza: [A megyei matricák érvénytelenek. A rendelet szerint nincsenek megyék.Küldjétek vissza az összeset írják át. Felháborító, így átverni az embereket !] 2023. január 23. 12:18
Ha szarkasztikus a válaszod, akkor rendben: buta dolog a vármegyékkel kínlódni.
Egyébként, a ma hatályos „rendelet szerint” megyei jogosultság van; vármegye szó elő sem fordul a rendeletben.
↑
45/2020. (XI. 28.) ITM rendelet a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!