Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autósiskola emelhet árat...

Autósiskola emelhet árat miután mindent kifizettem előre?

Figyelt kérdés

Nem akartam előre kifizetni, de azt mondták, hogy lassan terveznek emelni és ha előre mindent kifizetek beiratkozáskor (300 ezer plusz eü), akkor ez engem nem érint mert fél év árgaranciát is biztosítanak..

Szóval kifizettem előre.

Hozzáteszem, mindenkinek jeleztem hogy minél előbb megszeretném csinálni a jogsit és oktatót is úgy kaptam aki többet ér rá.

Majd kezdődtek a dolgok, hogy volt egy terhes nő aki szülés előtt le akarta tudni a vezetést és miatta nem tudott vállalni az oktatóm.

Volt hogy egy héten egyszer tudtam menni, és azon az egy héten át minden tanuló befoglalt egy-egy napot a következő hétre, és mire sorra kerültem, megint úgy jártam hogy következő szabad időpont csak 1 hét múlva lesz..

Szóval önhibámon kívül van elhúzódva hónapokig a dolog, (de a fél év fele sem járt még le).

Majd jön a flegma telefon, hogy minden megemelkedett, a benzin, az alkatrész stb, és a maradék 12 órámra fizessek ki plusz 2 ezret per óra..

Tudom nem etikus, de gondolom legális..?

Ti mit tennének?

Gondolom emiatt nem érdemes már iskolát váltani elv miatt, mert anyagilag úgysem jön már ki jobban.. De a rossz szájízen már semmi nem javít.

Lenyelnétek, kifizetnétek ezt a 24 ezer extrát szó nélkül?

Egyébként a megye legnagyobb autósiskolája, nem gondoltam volna hogy ennyire lesüllyednek..

Az iskolát is csak azért választottam mert amikor csak érdeklődtem, rábeszéltek hogy most már nincs szezon és sok a szabad oktató, diák alig, akár 2 hónapon belül meglesz az egész..

De amikor meg ott álltam fizetés után meg úgy telefonáltak végig 6 oktatójukat mire találtak valakit.

2023. jan. 20. 00:58
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem. Kifizetted a teljes tanfolyami díjat. Náluk feküdt a pénzed kamatmentesen. Nincs ilyen! Nem véletlen, hogy telefonon kérik, ezt nem mernék leírni. Ha ilyen a legjobb autósiskola, milyen a legrosszabb?
2023. jan. 20. 01:03
 2/9 A kérdező kommentje:

Na igen, nem csak a legnagyobb, de a mutatójuk is nekik a legjobb a megyében minden szempontból; sikeres vizsga ráta, vett órák száma stb.

Gondoltam nem fogok mellé.

De van egy ismerősöm aki most nyáron fejezte be a jogsit egy egyszemélyes autósikolánál, és végig 4 ezerért vezetett, mert 2 éve iratkozott be 😳 (mégcsak ki sem fizette előre..)

2023. jan. 20. 01:15
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg olvasd el a szerződést, amit aláírtál, h mi van benne.
2023. jan. 20. 02:24
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Mi áll a szerződésben ?
2023. jan. 20. 05:55
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Hivatkozz a fél év árgaranciára.

Egyébként hasonlóan jártam én is.

Beiratkoztam, elkezdtem az elméletet, itt már eleve csak 3 hónap árgaranciát adtak a bizonytalan helyzet miatt, lenyeltem, jó. (Akkor volt a kata meg az első nagy benzinbalhék.) Megcsináltam az elméletet, mondták, hogy legalább 2 hónapot várok az oktatóra, és akkor jeleztem, hogy jó, szeretném a teljes összeget befizetni most előre, hogy ne járjon le az árgarancia, amíg oktatóra várok (addigra már drágább volt, mint az én szerződésem, akkor emeltek pár nap különbséggel).

Ááá, izé, ilyet nem szoktak. Mondom bocs, ott a szerződés, nem én írtam. Hát de én azt félreértem, az nem arra van, blabla. Végül az iskola vezetőjével egyeztettem telefonon, mert az ügyintéző ilyet nem mer intézni... aki képes volt arra hivatkozni, hogy az már elavult szerződés, csak elfelejtették kivenni :'D, mondom az hol az én hibám? De hogy ő nem tudja nekem az eredeti árat adni (1200 ft-tal emelkedett közben), merthogy ő már annál többet fizet az oktatóinak, bukna rajtam. Jajszegény. Na mindegy, nem akartam nagyon balhézni, nehogy utána az legyen, hogy "véletlen" megbuktatnak vagy ilyesmi, végül megállapodtunk egy köztes árban (400 Ft-tal több mint a szerződésem), így 36ezer Ft helyett csak 12-t buktam, azért nem mindegy.

Persze szigorúan azzal a feltétellel, hogy csak 30 órát fizethettem be, és a többi az akkoru aktuális áron fog menni.

2023. jan. 20. 07:15
 6/9 anonim ***** válasza:
55%
Aki madár, azt madárnak is nézik.
2023. jan. 20. 08:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a gerinctelenebb iskolák megcsinálják. Kolléganővel egyszerre járunk motoros oktatásra, de más iskolától. Ő befizetett 10 óra rutint, majd szóltak neki, hogy emeltek 2 ezret/óra, és még fizessen rá.

Nekem szerencsém van, mert én még tavaly végig az eredeti óradijat fizettem, de mondta az ügyintéző, hogy aki utánam jelentkezett, neki már az emeltet kell fizetni, és valósszínűleg, idén már nekem is a városi vezetést.

2023. jan. 20. 08:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hozzá vannak szokva, hogy a kuncsaftok nagy része 18 év körüli, akikkel kb. bármit megtehetnek. Ne hagyd magad.
2023. jan. 20. 11:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Még le se járt a fél év? L0faszt nem adnék nekik pluszban, bár úgyis el fogják húzni...
2023. jan. 20. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!