Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Epilepsziás voltam gyerekoromb...

Epilepsziás voltam gyerekoromban jól tudom hogy így nem csinálhatom meg a C és jogosítványt?

Figyelt kérdés
Úgy tudom nem számít mennyi ideje vagyok tünetmentes, mindenképpen elutasítanak. Jól tudom?
2023. jan. 5. 18:46
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Még a B-t sem.
2023. jan. 5. 18:50
 2/5 A kérdező kommentje:
B ét az megkaptam. Most is van érvényes. De nem vagyok már epilepsziás 25 éve nem volt tünetem.
2023. jan. 5. 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan egyszerű a kérdés. B-t akkor kaphatsz, ha az igazolás kiadása előtt a körzetid az ideggyógyászoddal konzultált, még ha nem is vagy tünetmentes, de csak éjszaka van rohamod, egyéni mérlegeléssel akkor is adhat. Ha nő vagy, akkor az egész hormonháztartásodat is figyelembe kell venni hozzá. Gondolom, ezek megtörténtek, és tájékoztattak arról is, hogy ha mégis rohamod lenne a volán mögött, mit tudsz tenni.

C és D kategóriát viszont nem kaphatsz, mert soha nem lehet tudni, hogy 5 év múlva nem lesz-e véletlenül egy rohamod.

2023. jan. 5. 19:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Amúgy itt a konkrét rendelkezés, nézd át alaposan a 6. fejezetet. Ha 25 éve gyógyszermentesen tünetmentes vagy, akár még kaphatsz is, de csak felületesen olvastam át.

Ami - szerintem - "vicces", hogy a B-hez hasonlóan A-t is kaphatsz, pedig a Te tünetmentességednél sokkal enyhébb az 1. alkalmassági kategória, és ott azért tényleg a saját életeddel játszol egy ilyen betegség esetén.

2023. jan. 5. 19:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
B-t kaphatsz
2023. febr. 22. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!