Jogosítvány 15 évvel ezelőtti forgalmi vizsgával lehetéges?
Sziasztok!
15 évvel ezelőtt tanultam vezetni, akkor csináltam a forgalmi vizsgát is. Az elsősegély vizsgát nem csináltam meg akkor, így nem lett jogosítványom. Úgy hozta az élet, hogy akkor ez elmaradt.
Most viszont szeretném megcsinálni az elsősegély vizsgát és megkapni a jogosítványt.
Kérdésem, hogy a 15 évvel ezelőtti forgalmi vizsga érvényes még ma is, kiadják a jogsit?
Kérdező és 2. A sikeres vizsga hazánkban végleges. A járművezetői engedély kiadásának feltétele az elsősegélynyújtó vizsga. Bármikor elvégezhető. Egyik sem jár le, tehát elvileg ilyen sok idő elteltével is.
Csak kérdezőhöz:
Orvosi persze kell friss, és mivel gyakorlatod nincs, ha teheted, oktatóval vegyél pár órát, de mindenképpen kis forgalmú helyen kezdj vezetni.
A KRESZ-ben is voltak változások az elmúlt 15 éven belül, de ha nem, akkor is frissítsd fel a tudásodat.
Köszönöm a válaszokat, a privá üzenetet is, ha olvasod. :) Nem tudok rá válaszolni. Külföldön voltam sokáig, emiatt nem váltottam ki anno. Kint egész más életem volt, nem számított van- e jogosítványom. Így alakult....
Hogy ki néz hülyének, az pedig nem különösebben érdekel, főleg, hogy nem ismerik az életemet.
3-asnak: igen, mindeképpen felfrissítem a tanultakat, márfolyamatban van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!