Vizsgabiztos minek kéri a meglévő jogosítványt?
Már a beiratkozaskor kérik az orvosit, de ez mindig is így volt. Meg anélkül nincs is értelme elkezdeni a tanfolyamot. Én 1993-ban csináltam a B-t, akkor is a doki volt az első.
Vizsgabiztos meg nem is úgy kezte, hogy jogsit, vagy orvosit kér. Mondjuk neki fel volt írva, hogy van, mert a kreszvizsgán is ezt kérték nem a bizonyítványt.
Igazad lehet a korlátozásokban ami a szemüveget illeti, mert mikor jött vissza vizsgáról az egyik srác, akkor mesélték, hogy a vizsgabiztos számonkérte, hogy hol a szemüveg, mert anélkül nem vizsgázhat.
Nekem a beiratkozáskor küldött tájékoztatón az szerepelt, hogy vagy orvosit kérnek, vagy az érvényes jogosítvány másolatát küldjem el, mivel online intéztem az egészet. Kreszvizsgán viszont csak a jogsit ellenőrizte, pedig ott volt a kezemben a bizonyítványom is, de mondta, hogy az nem nézi meg, mert már bemutattam mikor a B-s jogosítványomat csináltattam: Nem akartam mondani, hogy akkor még nem volt feltétel a min. 8 általános :D
┌ 5/ A kérdező kommentjéből [ott volt a kezemben a bizonyítványom is, de mondta, hogy az nem nézi meg, mert már bemutattam mikor a B-s jogosítványomat csináltattam: Nem akartam mondani, hogy akkor még nem volt feltétel a min. 8 általános :D] 2022. okt. 25. 06:13
Bizony, nem is olyan régen, még gépjármű esetén is elegendő volt az írni, olvasni tudás.
A 2011. november 30-ig hatályos jogszabály még csak ezt írta elő: [link] ← 10. § (1) c)
Csak 2011. december 1-től elvárás gépjárművek esetén a legalább alapfokú iskolai végzettség, és csak nem gépjárművek esetén elegendő az írni, olvasni tudás: [link] ← 10. § (1) e); illetve 10. § (1) c). ┘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!