Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha valaki az egyik szemére...

Ha valaki az egyik szemére vak az még szerezhet jogsit? Vagy pl a süketek v némák?

Figyelt kérdés
2010. szept. 27. 09:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
El kell előtte úgyis menni orvosi alkalmassági vizsgálatra, és ott elmondanak minden tudnivalót.
2010. szept. 27. 09:29
 2/16 anonim ***** válasza:

A néma az nem kizáró ok,hiszen nem kell vezetéshez a beszéd!

A süketség az már kizáró ok,hiszen nem hallja a tömegközlekedés zaját,így nincs felkészülve az esetleges veszélyekre..Pl: Nem hallja a dudát,a fékezéseket stb..

A félig vak ember is kizáró ok,hiszen nincs térlátása..

Egyébként a színvakság is kizáró ok..

2010. szept. 27. 09:59
 3/16 anonim ***** válasza:
Ahogy az első mondja el kell menni orvoshoz, és megmondja. Nem mindegy, mennyire vak valaki az egyik szemére, van-e tárlátása, stb stb stb. Nem feltétlenül kizáró ok.
2010. szept. 27. 10:05
 4/16 anonim ***** válasza:
Unokatesóm születése óta csak az egyik szemére lát, és van jogosítványa. Egy barátnőm apukájának ugyanígy. Ez nem kizáró ok.
2010. szept. 27. 10:21
 5/16 anonim válasza:
anyám totál vak a bal szemére valami szemtrombózisa vagy mi volt, és ennek ellenére megszerezte a jogsit. no a jobbal se lát valami jól de azzal legalább lát. orvosa válogatja.
2010. szept. 27. 10:34
 6/16 anonim ***** válasza:
Utolsónak: legalább nem zavarja a forgalom.:)
2010. szept. 27. 13:06
 7/16 anonim ***** válasza:
Süket kaphat. Fél szemére vak elvileg nem, de sajnos meg szokták adni az orvosok...
2010. szept. 27. 14:13
 8/16 anonim ***** válasza:

sajnos?

ha neked történne valami az egyik szemeddel és a munkádhoz kell a jogsi és el kell tartani a családodat akkor is odairnád ezt a sajnos szót?

2010. szept. 29. 19:06
 9/16 anonim ***** válasza:
háát nem tudom miről beszélsz... ha már volt jogsija akkor megkapja a hosszabbítást, ha fél szemére megvakul. Csak első jogsinál nem adják meg. Akkor meg más foglalkozást kell választani, olyat, amire alkalmas. Én nem vagyok alkalmas papnak, nem is lettem az. Ennyi...
2010. szept. 29. 19:34
 10/16 anonim ***** válasza:
szóval igen, a sajnost továbbra is fenntartom.
2010. szept. 29. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!