Bevásárlóközpontokban, mint például: Lidl, Aldi, hogy szokott lenni a közlekedés a kereszteződésnél? Sajnos ugyebár a parkolón belül nagyon táblázva nincsen.
Gondolok arra,hogy általában a bejáratnál és nagyjából a közepén is, van, mikor keresztezi egymást teljesen a két út. Ilyen esetben is jobbkéz szabály lenne érvényben csak senki sem tartja be, vagy amire kanyarodunk be, azt vehetjük úgymond egyfajta főútnak, vagy magasabb rendűnek?
Sokszor megfigyeltem, hogy táblázva ugyan nincs, de amikor kanyarodnék például ki a kijáratnál, azonban valaki már régebb óta az épület felöl tart sosem ad ugye elsőbbséget. Vagy ilyen esetben, hogyan kell ezt értelmezni helyesen? Csupán felmerült bennem ez a kérdés, mert, ha nagyon szőrszálat szeretnénk hasogatni, akkor az egész parkoló egy nagy placc úgymond és nincs kereszteződés sehol, de van ahol keresztezik az autók egymás útját.
Az elsőbbség lényege az egyidejűség elkerülése. Ha ugyanakkor mennénk át egy ponton, a fizikailag lehetetlen. Erre megoldás a vonatkozó szabályok sora.
Aki már ott van, az mehet előbb, a később érkező vár.
Ha semmi tábla nincs, akkor egyenrangú kereszteződés, jobbról érkezőnek van elsőbbsége. HA egyszerre mennének ott át.
Leegyszerűsítem.
Forgalom számára megnyitott magánterület, a mindenkori KRESZ szabályok érvényesek.
@5: nem tudom, miért emeled ki a bicikliseket -főleg egy parkoló kapcsán írt kérdésnél,ahol ez teljesen irreleváns...
Az igazság ezzel szemben az,hogy aki nem szokott kerékpárral is közlekedni, ugyanúgy fogalma sincs a jobbkézszabályról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!