Hányféle színű rendszámtábla van Magyarországon forgalomban szabályozottan, és mit jelentenek?
Figyelt kérdés
2022. szept. 12. 20:59
1/5 anonim válasza:
Fehér, sárga, zöld, kék
-fehér: az úgymond alap rendszám
-sárga: bérfuvarozást végző járművek
-zöld: (most már) tisztán elektromos járművek
-kék: diplomatarendszám
Illetve régebben voltak a fehér alapon piros karakterek, a mezőgazdasági és építőipari gépeknek.
2/5 anonim válasza:
Én már láttam halvány pirosas hátterű rendszámot is, szerintem az az extrém módon környezetszennyező járművekre vonatkozik.
4/5 anonim válasza:
Van még a szürke amit a vonóhorogra szerelhető kerékpártartóra lehet feltenni
5/5 anonim válasza:
Fehér háttér - fekete betű: alap
Zöld-fekete: "környezetkímélő" gk.
Sárga-fekete: taxi (de a 2000-es években egy ideig teherfuvarosok és buszok is kaphattak ilyet)
Szürke-fehér: biciklitartóra pótrendszám
Kék-fehér: diplomata rendszámok. régebben DT, most már csak CD van.
Fehér-piros: régen: lassú jármű és követségen dolgozók rendszáma (CK), új rendszerben: ideiglenes rendszám.
Fehér-zöld: mezőgazdasági gépekre ideiglenes rendszám, ez megszűnt de egy darabig még talán találkozhatsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!