Van e bármilyen jogi következménye, ha szemüvegesként szemüveg nélkül jelentem meg a vezetési tanórákon?
Nekem is be van írva, de sosem hordtam, és nincs is nálam szemüveg, csak otthon.
Eddig életemben 3x ellenőriztek, de egyik esetben sem említették meg a dolgot.
Ettől függetlenül érdemes bedobni egy "rossz" szemüveget a kocsiba bemutatás céljából, de nem szoktak ráfeküdni erre a témára a tapasztalataim alapján.
✎ 3/ válaszból: [Meg ha hordod is a szemüveget akkor is kell legyen tartalék az autóba.] 2022. szept. 3. 00:20
Vezetéskor tartalékszemüveg kelleni csak akkor kell, ha az orvos az alkalmassági lapra ezt feljegyzi, és így a vezetői engedélyre rákerül a 110-es kód; ez jelenti, hogy „Tartalék szemüveg tartása kötelező.” Azonban, ez a feltétel csak Magyarországon érvényes, ugyanis a „100 és 100 feletti kódok nemzeti kódok, amelyek csak az engedélyt kiállító tagállam területén érvényesek.”
Már 39 éve csak szemüvegben vezethetek, azóta jónéhány orvosi vizsgálatom volt, különböző orvosoknál; soha nem köteleztek tartalékszemüveg tartására.
Csak rokoni körben több szemüveges is van; senki sincs, nem is volt, tartalékszemüveg tartására kötelezve.
Az más, hogy célszerű; ha az éppen aktuális szemüvegből nem is csináltat valaki kettőt, legalább az előző, már nem teljesen „éles” szemüvegét hasznos tartalékként magánál tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!