Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne a legolcsóbban...

Hogyan lehetne a legolcsóbban elszállítani 250 km-re egy Polski Fiatot?

Figyelt kérdés

Trailer 170-200 Ft/km-ért szállítana. (500 km-t számol, ugye)

Utánfutót lehetne bérelni, de ahhoz pedig B+E jogsi kéne, de az meg nincs nekem.

2022. aug. 24. 10:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A #9-es válaszoló sajnos téves választ adott. A megengedett legnagyobb össztömeg számít, nem az önsúly.

Tehát ez a vivaróval csak 750 kg alatti futóval fog működni, mert úgy 4250 a limit.

2022. aug. 24. 16:10
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
11 es téved
2022. aug. 24. 16:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Az a 4250 kg nem jó.

CSak 3500 kg lehet összesen.

2022. aug. 24. 18:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem érdekeltek, ha nekem nem hisztek, akkor higyjetek a kormányrendeletnek:

"„B” kategória:

a) A 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amely a vezetőn kívül legfeljebb nyolc utas szállítására tervezett és gyártott gépjármű;

b) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó (könnyű) pótkocsiból álló járműszerelvény. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 4250 kg;

c) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontatójármű saját tömegét. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg."

[link]

(2. melléklet)

2022. aug. 24. 19:36
 15/15 A kérdező kommentje:

Néztem én is, hogy nem lesz jó. A futó és a Vivaro megengedett össztömege bőven több, mint 3500. Csak a Vivaro majdnem 3000. Könnyű pótkocsi esetében valóban lehet 4250, de autós tréler esetében nehéz pótról van szó. De a 4250 is kevés lenne így.

Így most ott tartok, hogy keresek valakit, akinek van B+E, vagy rendelek egy autószállítót.

2022. aug. 24. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!