Milyen/melyik úton menjek Szombathelyre?
1,5-éve van jogosítványom, és eddig sokszor mentem autópályán, főleg Pest és Fejér megyében.
De, mindig max 1-órás autóutak voltak ezek, Szombathely Pestről elég messze van, és mivel még ismerőssel se jártam arra, nem tudom ott milyen a közlekedés.
Leginkább az érdekelne, merre felé menjek?
2-utat ajánl fel a GPS, egyszer a M7; 8, másik alternatív útként pedig a M1; M86 utakat.
Ezek között elenyésző idő különbség van, ha Szombathely Fő terét állítom be, Újpestről.
Az első úthoz a Waze-t a másikhoz a Google-nak a térképét használtam.
Azért is fontos ez a kérdés, mert gondolom mindkét úthoz autópálya matricát kell vásárolni, Pest megye, és Fejér megye már van, a második úthoz kell Komárom-Esztergom, meg ugye természetesen mindkettőhöz kell Vasmegye is.
Talán olcsóbb lenne, ha egész Magyarország matricát vennék?
Melyik a jobb útvonal, egy nem teljesen kezdő számára?
Egyszer szeretnék megállni egy pihenőben is, mert eddig csak 1-órát vezettem egyben, nem tudom mennyire fárasztana ki 3-órát egyben levezetni.
Elnézést a "buta" kérdésekért, illetve azért is, ha rossz kategóriába írtam.
Köszönöm!
Ha már van Pest és Fejér megye matricád, akkor inkább M7-8. Így nem kell semmilyen matricát venned. Egyébként ha csak egyszeri út, akkor 10 napos országosat éri meg venni.
A 8-as kb. Herendig gyorsforgalmi, az utána lévő szakasz normál főút, de gyorsan lehet haladni, kevés lakott területen megy keresztül.
Egyedül arra figyelj, hogy ne nyári péntek délután menj, mert a plebs olyankor ellepi az M7-est és nem lehet normálisan közlekedni.
Személyes vélemény, de az M1-et utálom az állandó nagy forgalom miatt, az M85-M86-ot meg mert nagyon unalmas, végig szántóföldek vannak csak. A 8-as út sokkal látványosabb, vannak erdők, hegyek. :)
Nagyon szépen köszönöm a gyors és részletes választ!
Szombat reggel fogunk menni, a Savaria fesztiválra. :) Az már pénteken azthiszem elkezdődik, így szombatra én se számítok hatalmas forgalomra, de meglátjuk. :)
Akkor úgy megyek ahogy ajánlottad, csak lenne még egy kérdésem:
Vasmegye matrica se kell?
Mert akkor nagyon happy, a benzin lesz csak drága. :)
Csak az M86-ra kell matrica Vas megyében. Ha a 8-asról jössz, akkor a 87-esen menj és akkor nem érinted az M86-ot.
Még annyi, hogy a Fejér megyei matrica Balatonvilágosig jó, tehát ha esetleg a 710-esen vinne át a 8-asra a navi, az is jó.
Igen, a karneválra megyünk. :)
1-napra, szombaton és vasárnap jövünk is.
Köszönöm a válaszokat, akkor így állítom be a GPS-t, hogy Pest megye- Fejér megye matrica van csak, és nem visz téves útra.
Hát, hallottam róla hogy esett az eső. :(
Sajnos nem tudtunk elmenni a Vad Fruttikra, megkavarta a párom főnöke egy kicsit a dolgokat, így pénteken mentünk és szombaton 16:00 körül jöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!