Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nagyon szeretnék jogsit de...

Nagyon szeretnék jogsit de nagyon félek, hogy tudnám leküzdeni?

Figyelt kérdés

Nagyon felénk nő vagyok, és úgy érzem nem tudnám megcsinálni. 27 éves leszek de extra stresszelő és nagyon nehezen tudom magam rávenni. Az utóbbi időben viszont folyton azon gondolkodom, hogy muszáj, mert már nagyon vágyok rá. Nem tartom magam butának, egyetemet is végeztem de nem vagyok gyakorlatias, ilyen téren bénának érzem magam.

Valaki volt hasonló helyzetben? Hogy lehet ezt leküzdeni vagy egyáltalán valaha sikerülhet-e. Ami még megnehezíti az, hogy Erdélyben élek..

2022. aug. 13. 14:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ismerned kell magadat. A vezetés nem mindenkinek való, nem mindenki tud megbirkózni vele. Persze a vezetés 99%-a csak megszokás/gyakorlás, elején MINDENKI izgul és béna, de az emberek jelentős többsége belejön. Hogy te is beleszoknál-e, azt mi nem tudhatjuk. Ha úgy érzed menne, akkor kezdj bele, mást nem lehet erre mondani.
2022. aug. 13. 14:50
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Nekem van jogsim de nem használom, nagyvárosban élek, simán eljutok oda ahova akarok a tomegkozleledessel.

Ha ennyire félsz tőle, akkor nem kell csinálni, nem kötelező.

2022. aug. 13. 14:51
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Ezt neked kell tudnod. Van egy barátnőm, nagyon vagány csaj. Megcsinálta a jogsit, szült 2 gyereket, kiköltöztek a nagyvárosból falura és közben rájött, hogy fél a két gyerekkel a kocsiban vezetni,így nem is vezet, csak ha nagyon muszáj és mellette ül a férje. A sógornőm vezet, mert praktikus, de neki is csak a szomszéd kisvárosig szól a jogsija, mert nagyobb városba már nem merne bevezetni. A tesóm meg a világ végére is elmegy kocsival, ha kell mert imádja. Szóval ha te biciklivel is inkább legurulsz az árokba mert mögötted jön a kamion, akkor nem fogsz szeretni vezetni, de ne legyen igazam.
2022. aug. 13. 15:26
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
Sokan nem szeretnek városban vezetni, főleg Budapesten. Én nem sokára vizsgázok forgalomból, ha meglesz, Bp-n nem fogok vezetni akkor sem.
2022. aug. 13. 15:29
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy jössz rá, ha kipróbálod. Légy türelmes magaddal, ha úgy érzed, vegyél plusz órákat stb. Ha mégis úgy érzed, nem neked való, ne éld meg kudarcként, hanem úgy nézd a dolgot, hogy legalább megpróbáltad.
2022. aug. 13. 15:56
 6/13 anonim ***** válasza:
26%

A vezetés nem való mindenkinek. Csak azért, mert "kéne" és "illik" ne legyen jogsid. Ha 27 évig megvoltál anélkül akkor meg pláne.

De tegyük fel, hogy megvan a jogsi. A jogsihoz nem jár autó. Ha sokáig (évekig vagy évtizedekig) nem is vezetnél akkor elveszted még azt a minimális rutint is amit a megszerzéskor szereztél.

Pár hónapja van jogosítványom, de ha téged még a gondolat is kikészít tényleg ne legyen. Mert ha neadjisten be kell valakit vinned a kórházba, aki rosszul van melletted és stresszelsz nem fogsz tudni a vezetésre koncentrálni. De ez csak egy példa.

300 ezer forint nem kis összeg. Feltéve, ha nem veszel plusz órákat, egy vizsgán se buksz meg. De ismerősnek 700 ezer forintba került a jogsija. Ismétlem, csak azért mert "illik" és "kéne már, hogy legyen" NE dobj ki 300 ezret. Akkor inkább menj el önismereti táborba, főzőtanfolyamra stb. Azzal is a fejlődésedbe invesztálsz bele és nem készít ki a stressz.

2022. aug. 13. 16:34
 7/13 anonim ***** válasza:
52%
6. Az már 500 ezer lassan nem 300, plusz szeptembertől megint ár emelkedés várható az autós iskolákban. De ha ennyire fél szorong akkor tényleg nem kéne ez neki. Még a végén megöl valakit.
2022. aug. 13. 17:31
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

5-ös vagyok: Akik itt simán lebeszélik a kérdezőt: látatlanban hogy mondhatod neki, hogy még a végén megöl valakit??? Ez aztán biztatás!

Nem azt mondom, tényleg nem mindenkinek való a vezetés.

De azt sem tudjuk, hogy a kérdező egy nagyvárosban él, ahol tényleg nem szükséges az autó vagy egy kis faluban, ahol esetleg egyáltalán nincs tömegközlekedés!

Meg aztán nem ismerjük a kérdezőt, lehet, hogy túldimenzionálja, és ha belevág, akkor jól fogja csinálni.

27 évesen meg egyáltalán nem öreg még hozzá! (Ismerősöm 50+-osan csinálta meg a jogsit, és vezet azóta is balesetmentesen. Előbb nem volt rá szüksége, nem hiányzott neki, de változott az élethelyzete, és kellett.)

Én 2x buktam a forgalmin, azóta meg 15 éve vezetek, és mindenki szerint jól csinálom. De a vizsgán sz*rrá izgultam magam. Se előtte, se utána nem követtem el olyan hibákat, mint akkor (mindkétszer azonnali bukta volt, egyik alkalommal kb. 5 percen belül).

Kérdező, én azt mondom, gondold át, ha úgy érzed, vágj bele, ha meg nem megy, ne erőltesd, de ne érezd miatta rosszul magad!

2022. aug. 13. 18:01
 9/13 anonim válasza:
100%
Próbálkozz meg vele, hogy kiderüljön, sikerül vagy sem. Főleg, akkor ha az élethelyzeted miatt szükséged van rá.
2022. aug. 15. 14:50
 10/13 anonim válasza:
67%
Full kategóriás jogsim van (motortól a buszig minden), de utálok vezetni. Annyi alkalmatlan ember jött ki az utakra ,hogy megutáltam a vezetést. Hatalmas a változás, ha csak azt nézem 5 éve mi volt. 5 éve havi szinten jutott 1-2 hülye, most napi szinten jut 7-8 minimum. Ha úgy érzed nem állsz készen ne erőltesd, most már ott tartunk, hogy az autóvezetés is egy hatalmas stressz forrás és ha bizonytalan vagy még jobban félni fogsz.
2022. szept. 1. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!