Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez gyorshajtásnak számít?

Ez gyorshajtásnak számít?

Figyelt kérdés

100 helyett 118-al mentem. A rendőrség szerint ez 30e Ft, szerintem meg semmi, mert én úgy értelmezem a jogszabályt, hogy ha 100nál többel megyek, akkor az idézett jogszabály 3. bekezdésben írt tételek vonatkoznak rám, tehát ezzel a tempóval 20km/h sebesség túllépésig nem büntethetnének.

"1. melléklet a 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelethez"

"3. 100 km/óra sebesség felett

a) 20 km/óra felett 35 km/óráig a) 30 000"

Akkor most kinek van igaza? Nekem, vagy a rendőrségnek?

2010. szept. 23. 16:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen, tisztában vagyok a felett szó jelentésével, ezért nem világos nekem, hogy ha 118-al mentem, ami 100 felett van, akkor miért az 1-2 bekezdéseket veszik figyelembe a büntetés kiszabásánál.

Amúgy fotó készült, 118-al vagyok rajta bemérve.

Autópályán készült amúgy, 100-as sebességkorlátozó táblánál.

Az ok, hogy gyorsabban mentem mint kellett volna, igazából az összeggel nem értek egyet. Helyszíni bírság büntetési tételeit hol találom meg? Vagy az fix összeg? Mert amiket linkeltetek, ott csak a közig.összegek vannak.

2010. szept. 24. 09:29
 12/17 A kérdező kommentje:
Kint van a tábla is, láttam is, hogy ott állnak, úgyhogy már tudtam róla. Ilyen értelemben visszaeső vagyok, mert 4 hét alatt a 3. csekket kapom, pedig nagyon száguldozni sosem szoktam. Mitől függ ez, hogy mennyit kapok, ha szabálysértésre módosítják??
2010. szept. 24. 09:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Helyszíni bírság büntetési tételeit hol találom meg? Vagy az fix összeg?"

...NEM LÉTEZIK Egyik sem!!

a szálysértési előadó, egyéni elbírálásának a hozzáállásától függ. Halmozottan..., (notorikus gyorshajtó fogalmába tartozó, többször, bizonyítottan megtörtént esetek) ...előforduló esetekben, az összeg jóval magasabb is lehet, mint a rögzített közigazgatási bírság! (esetedben elérheti a 100 e. Ft-ot is!) úgy tűnik, jobb ha belenyugszól, mert fellebbezés esetén, jóval nagyobb összeggű bírságra is számíthatsz!

2010. szept. 24. 09:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha utánfutót vontattál, akkor csak 70 km/h a megengedett egyébként van egy jogszabály, ami szerint 15 mp-esnek kell lenni a rendőrök mérésének.
2010. szept. 28. 20:20
 15/17 anonim ***** válasza:

"Igen, tisztában vagyok a felett szó jelentésével, ezért nem világos nekem, hogy ha 118-al mentem, ami 100 felett van, akkor miért az 1-2 bekezdéseket veszik figyelembe a büntetés kiszabásánál.

Amúgy fotó készült, 118-al vagyok rajta bemérve. "

Istenem... Nem azt kell nézni, hogy te mennyivel mentél, hanem, hogy mennyi volt a megengedett. Márpedig a megengedett 100 volt, ami nincs 100 felett...

2010. szept. 28. 20:23
 16/17 anonim ***** válasza:

"mert 4 hét alatt a 3. csekket kapom"

ha csekket kapsz az közig.bírság,a szab sértésnél adatkérő lapot küldenek először.

2010. szept. 29. 21:05
 17/17 anonim ***** válasza:

"van egy jogszabály, ami szerint 15 mp-esnek kell lenni a rendőrök mérésének."

:-)) ezt ki mondta neked?

2010. szept. 29. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!