Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért vezetnek vidéken ennyive...

Miért vezetnek vidéken ennyivel lassabban és bénábban?

Figyelt kérdés

Nem a vidékieket akarom leszólni, vagy a Pestieket Isteníteni, mind vidéken, mind Budapesten van sok jó sofőr, és sok béna sofőr.

Viszont eddig a munkám miatt akárhányszor vidékre kellett mennem (heti 3-4 alkalom), azt tapasztalom, hogy nagyon lassan mennek az emberek.

90-es táblánál 70-80-al, 110-es táblánál belső sávban 90-el, egyszerű kereszteződésekbe tökölnek, körforgalomban tökölnek, városban 30-ra visszavesznek, még akkor is ha konkrétan senki nincsen a környéken, szóval lehetne haladni.

Nem ezen a plusz időn múlik, meg nem vagyok türelmetlen, ha valaki így vezet, hát így vezet, csak nem értem, csak én fogok ki ilyeneket és pont vidéken, vagy ez általános eset?

2022. aug. 9. 14:19
1 2 3
 11/21 Víctor Orbanescu ***** válasza:
100%
ez nem bénaság, én BP-en is nyugodtan, ráérősen vezetek, mert kiszakad a futómű a kátyúktól, meg amúgy is, hova a halál eres falloszára siessek?!
2022. aug. 10. 08:09
 12/21 anonim ***** válasza:
65%

az összes ország út vidéken van, mire gondolsz?

Budapesthez képest a vidéki útak gyorsak, itt ami nem vidék, karácsonysávok lassítják a forgalmat.

2022. aug. 11. 01:09
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

azt is kérdezhetted volna, az autópályán miért jön mindenki szemből és miért villognak?

a rádió csak 1 autóról bedzél.

2022. aug. 11. 01:14
 14/21 anonim ***** válasza:
65%
* beszél
2022. aug. 11. 01:15
 15/21 anonim válasza:
100%

Én vidéki totymorgo vagyok, nagy ritkán, évi 3-4 alkalommal vezeték nagyvárosban, akkor sem Bp-n.

Ha nem ismered a környéket, és nem vagy hozzászokva a bonyolult forgalmi helyzetekhez, akkor lassabban reagalsz. Engem villogtak is le, hogy induljak már, de igenis elsőre nehezen átlátható, tobbsávos, szabálytalan alakú kereszteződésnél balra kanyarodva kellett pár extra másodperc, hogy megértsem ki mikor mehet. Aki mindennap ott jár, azt hiszi ráérek.

Én a főutakon se szoktam nagyon csapatni, mostmár sporolasbol sem. És főleg az idősebbek régebbi autóval mennek lassan a Suzuki Ignis-szel. De inkább az idegesít, hogy faluban is 65-tel mennek, meg főúton is.

Egyébként tényleg más az életritmus vidéken, itt nem kell minden perccel elszámolni. Nekem mondjuk bejön.

2022. aug. 11. 13:16
 16/21 Alex Fly ***** válasza:
100%
Megfordítanám a kérdést: a fővárosban miért ilyen idegbetegek, hogy mindenki rohan?
2022. aug. 11. 13:18
 17/21 anonim ***** válasza:
76%

#12 Hatalmas tévedés. Nem a "karácsonysávok" lassítják a forgalmat, hanem a túl sok autó.

Adott egy 2x2 sávos út, amelynek 1-1 sáváról kitiltották az autókat és egyéb gépjárműveket. A forgalom korábbi menetének fenntartásához az szükséges tehát, hogy az ott közlekedő gépjárművek száma is megfeleződjön.

Ja, hogy egyik autós sem hajlandó áldozatot hozni, pláne a kizárólag kerékpárral vagy tömegközlekedéssel utazók által is finanszírozott hatósági áras üzemanyag tükrében?

Persze tudom, a Budapesten (meg úgy általában bárhol) közlekedő autósok 99.99%-a nehéz anyagokat szállít, a beteg anyját viszi hetente többször kezelésbe, a gyermeket balettra meg teniszre, illetve az orvos a gerince miatt eltiltotta a sétától.

Az emberi nemtörődömségről, lustaságról, felelőtlenségről aligha Karácsony (Soros, Gyurcsány, Orbán, Putyin stb.) tehet.

2022. aug. 11. 13:31
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Aki mindennap egy forgalmas nagyvárosban közlekedik (tök mindegy, hogy mivel), abba ez nevelődik bele.

Érdekes helyzet, mert három éve vidékiek vagyunk, de iskola/munkahely Budapesten van. A mai napig nagyobbat sprintelek az 5 percenként járó buszhoz, mint otthon az egy óra múlva érkezőhöz… :D

Valószínűleg pár hét/hónap pesti tartózkodás alatt egy vidéki is rohanni kezdene, mert itt még a járdán is eltaposnak, ha nem vagy elég gyors.

2022. aug. 11. 13:44
 19/21 anonim ***** válasza:
71%

17# "Persze tudom, a Budapesten ... az orvos a gerince miatt eltiltotta a sétától."

mert vidéken az egyik faluból tömegek sétálnak át a másik faluba.

Pesten két kerület között 10 kilométerek is vannak.

Sokan jönnek Pest környékéről, milyen jól nézne ki, ha gyalog jönnének.

2022. aug. 11. 20:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez csak általánositás, de belátom tötymörgősebb a forgalom vidéken. Ezek a sofőrök ebbe szoktak bele, nem dolgoznak futár/szállitó cégnél, nem képezik magukat, nincs hova sietni, csak maradnak a megszokottnál. Lehet olyan oktatójuk volt mikor tanultak hogy hagyta őket sokat tökölni meg tötymörögni és ebbe nevelődtek.
2022. szept. 7. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!