Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha egy (pl: Spar)pakoloban...

Ha egy (pl: Spar)pakoloban állok meg 1-2 órát, megbuntetnek?

Figyelt kérdés
Mielőtt vadolnatok, nincs jogsim. Apam azt mondta, hogy ezért nem büntetnek, de én nem vagyok benne biztos. Nincs tábla, csak egy sima tesco/spar/Lidl stb pakolo. Volt már hogy bementunk vettünk amit kellett, de eszünkbe jutott más is, így elmentunk máshova is 1-2 órára.(Nem csúcs forgalom). Ezért büntetnek vagy nem?
2022. júl. 30. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. júl. 30. 18:06
 2/8 belapus ***** válasza:
100%

Vannak olyan áruházak, amelyek szokták jelezni, hogy csak bizonyos ideig ingyenes a parkolás.Azon túl fizetni kell érte.Igaz, ők általában ellenőröket is alkalmaznak.

Még nem láttam olyan esetet, amikor valakit számon kértek volna.

2022. júl. 30. 18:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért fognak megbüntetni, mert a parkolóban állsz, hanem azért, mert jogosítvány nèlkül vezetsz.
2022. júl. 30. 18:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem foglalkozik senki ezzel! Székesfehérváron, a Budai úti, Interspar-OBI parkoló egy részét olyanok foglalják el akik a szemközti házban, a négysávos út túloldalán laknak.

[link] ,18.4248983,3a,75y,163.98h,81.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLu1H32waRdeKfRV8CIoUxw!2e0!7i16384!8i8192

2022. júl. 30. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahol ez probléma, ott ki van írva a parkolóba behajtáskor. Ettől függetlenül nem foglalkoznak vele többnyire.

Pl. Budapest XI. kerület UBC Meki parkoló elvileg fizetős, ha nem vagy vendég. De egyszer vagy kétszer volt ilyen parkolóőr szerű ember, aki ott intézkedett. Vele szemben az UBC-ben pedig sorompók vannak jegytépéssel, csak egy ideig ingyenes, de felső korlát nincs. De pl. a Soproni úton a Lidl-nél ki van írva, hogy csak ügyfeleknek. Mondjuk azt nem tudom, hogyan ellenőrzik és mikor vontatják el a kocsit, de biztos nem 1-2 órán belül. Inkább csak, ha éjszaka, zárás után is ott áll valaki

2022. júl. 30. 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem volt rajtatok nyomkövető.

A közeli városban az ALDI parkolókban van kiírva, hogy csak vásárlóknak, egyébként elszállíttatják blablabla. Nemegyszer hagytam ott fél napra is az autót. Amúgy is viccesek, mert a környékükön bármelyik másik üzlet parkolója sokkal telítettebb; náluk még nem láttam olyat, hogy ne lett volna üres legalább a fél parkoló.

2022. júl. 30. 22:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Csak ott foglalkoznak ezzel, ahol kevés a parkolóhely
2022. júl. 31. 11:31
 8/8 anonim válasza:
Sok helyen kint van ilyen tábla h 1-2 óráig lehet ott állni de nincs rá személyzet aki ellenőrizze. Pénztáros nem ezt fogja nezni és a bizti őr sem ezért felel… Szoval szabályosnak nem túl szabályos de mivel senki sem ellenőri sok estben így szabályos :D
2022. aug. 8. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!