Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A benzinkutakon miért kerül...

A benzinkutakon miért kerül minden legalább dupla annyiba?

Figyelt kérdés

Például ma motorolajokat néztem, MOL kúton saját termék 10900 neten 3900 1 liter. OMV-nél is 6000 körül van egy jobb olaj literje de ők még csak nem is adnak kiskerbe hanem csak a saját kútjukon árulnak.

Benzinkutakon miért kerül minden legalább a duplájába? Nem az lenne ész-szerű hogy versenyképes árak legyenek hogy növeljék az eladást?

2022. júl. 23. 20:19
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Benzinkúton akkor vásárolsz be, amikor úton vagy, amikor kritikus , hogy gyorsan vásárolj, esetleg más nincs is nyitva az adott időben . Ergo a kereslet kevéssé rugalmas. Ilyenkor lehet szépen magasabbra àrazni a termékeket. Egy sor töltőállomás eleve ezen az úgynevezett drystockon éri el nyeresége nagyobb részét és nem az üzemanyagon (wetstock), pláne ársapka mellett.
2022. júl. 23. 20:23
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 Ez is igaz. Bár én egy belvárosi kúton néztem, aztán lehet főút vagy autópálya melletti kúton ennél is drágább :D
2022. júl. 23. 20:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

mert megtehetik... menjél buliba, 3-4x áron van egy flakon üdítő

ugyanaz a logika

2022. júl. 23. 20:25
 4/9 A kérdező kommentje:
#3 Mondjuk igaz :D
2022. júl. 23. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert kicsi az üzlet, kicsi a raktárkészlet, és amúgyis csak az megy oda akinek nagyon sürgős, és a pénz nem számít.

Egy mars csokin több a haszon mint egy teletankon

2022. júl. 23. 20:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én olyanokkal találkoztam hogy min. a triplája voltak az adott termék árai,a boltiakéhoz képest,de volt olyan hogy az 5-szöröse is,vagy mégtöbb.
2022. júl. 23. 20:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezért is lehet az,hogy a legtöbben a bankokat és a benzikutakat próbálják meg,(van hogy sikerrel,van hogy nem) kirabolni.
2022. júl. 23. 21:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az éttermekben sokkal durvább a túlárazás, egy csapolt Borsodiért képesek 1000 Ft-ot elkérni, mikor a beszerzési ár kb 150 Ft.
2022. júl. 23. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
De ezt miért kell túlárazásnak hívni? Ez egyszerűen a gazdaság logikája: ha ennyiért megveszed, megveszi Gizike is es megveszik sokan mások is, akkor az egy jó ár.
2022. júl. 24. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!