Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi kell jelenleg ahhoz, hogy...

Mi kell jelenleg ahhoz, hogy traktoron dolgozhassak?

Figyelt kérdés

Szeretem a járműveket, van B jogsim, és már egy jó ideje napi szinten vezetek. Sokak szerint jól vezetek, de nem vagyok elszállva. Nyilván nem lépek olyan nyomába, aki már 30 éve a volán mögött ül, mert még elég fiatal vagyok.

Érdekel a vezetés, és szívesen dolgoznék traktoron. Falun élek, de nincs olyan ember, akit ezzel kapcsolatban meg tudnék kérdezni.

Tudom, hogy 3,5 tonnáig vezethető a B jogsival is traktor, de úgy tudom, hogy ez munkavállaláshoz kevés. Mi kell még ahhoz, hogy azon dolgozhassak?

Olvastam olyat, hogy mezőgazdasági gépkezelő tanfolyam kell, de mivel már új rendszerű az OKJ én pontosan ilyet nem találtam, így kicsit most eltévedtem a témában.

Egyébként nőként megéri ezt elvégezni, vagy felejtős, mert úgyis csak férfiakat alkalmaznak? Esetleg külföldön érdemes nőként próbálkozni ebben a szakmàban? Nyelvet beszélek, kettőt is, az nem akadály.

Idióta kommentek nem érdekelnek! Kérem, csak olyan írjon, aki legalább nagyjából ért a témához, és nem beszólni akar!

2022. júl. 5. 18:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A legtöbb traktoros álláshirdetésnél azt írják, hogy T vagy CE kategóriás jogosítvány szükséges. B-vel is vezethetsz traktort, de nem húzhatsz pótkocsit, vagy csak 1-et, nem emlékszem pontosan.🤷‍♂️

Most nem azé', de én is fiatal vagyok aki szeret vezetni, jelenleg is sofőrként dolgozom 12,5 tonnás teherautóval😎 Esetleg, ha ez is tetszik akkor, bár sosem voltam traktoros, de szerintem ez mégiscsak egy tisztább, ha jó helyet találsz, akkor kevesebb fizikai munkát igénylő szakma. Na meg szerintem sokkal inkább alkalmas egy nőnek. Félreértés ne essék, nem leszólni akarom a nőket meg semmi😇

2022. júl. 5. 19:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, dolgoztam kamionosokkal, mert teherportáztam egy darabig, és tetszett az is. Gondolkodtam azon is, de még a korom nincs meg hozzá. A jövőben terveztem a C-vel megpróbálkozni, mert azt már elkezdhetném, de még egyelőre tolom kicsit. Gyűjtök még tapasztalatot, meg még egy kis pénzt is, és talán valamikor jövőre, ha az élet is úgy akarja.
2022. júl. 5. 19:45
 3/11 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Én 19, nemsokára meg lesz az E kategóriám is. Akkor még nálam is fiatalabb lehetsz.🤷‍♂️

Az 1-es voltam

Jah, a kérdésre visszatérve, a tesóm dolgozott traktorosként. Nem kellett hozzá semilyen képzés, csak egy jogsi.

2022. júl. 5. 19:59
 4/11 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok. De úgy tudtam, hogy a C+E-re 23 év a korhatár. 🤷🏻‍♀️ Ezek szerint rosszul tudtam.
2022. júl. 5. 20:02
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát igen🙂
2022. júl. 5. 20:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk nekem a munkahelyemen is meglepődtek, hogy már van C kategóriám... Múltkor megállított a rendőr én elégedett arccal mondta, hogy csak a jogsira kíváncsi... Aztán meg meglepődött, mikor meglátta, hogy van teherautóra😂
2022. júl. 5. 20:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem ennyi idõsen már repülõgépre is volt jogosítványom egy traktor nekem semmiség azon katapult gomb sincs
2022. júl. 5. 21:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Jaja, én meg ennyi idősen az Egyesült Államok elnökasszonya vagyok, csak még nem jelentette be a TV.
2022. júl. 5. 22:17
 9/11 anonim ***** válasza:
#7 A repülő az gagyi.. Hogy akasztassz utánna pótkocsit?
2022. júl. 5. 22:18
 10/11 anonim ***** válasza:
#8💂‍♂️👍
2022. júl. 5. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!