Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » B jogsit bármikor megújíthatom?

B jogsit bármikor megújíthatom?

Figyelt kérdés
A háziorvosi vizsgálatra gondolok, ha magas vérnyomás miatt nem kapnám meg, pár évre fiókba teszem, aztán később is újra megkaphatom anélkül, hogy mindent újra kéne tanulnom és vizsgáznom?

2022. júl. 5. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem egyszerűbb úgy, hogy az orvos ír vérnyomáscsökkentőt, te beveszed, aztán megkapod az alkalmasságit?
2022. júl. 5. 11:26
 2/8 A kérdező kommentje:

Kedves, ismeri Mark Twain egyik idézetét?

"Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok."

2022. júl. 5. 11:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Halt meg hasonlóan gondolkodó ismerősöm úgy, hogy nem szedte a vérnyomáscsökkentőt, és szívrohamot kapott, összesett, és vége volt. Amikor érezte hogy rosszul van, akkor sem a mentőket hívta, hanem ki akart menni sétálni. A kabátját félig felvette, aztán meghalt. Te életed, nekem mindegy.
2022. júl. 5. 11:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem olyan mint a kreszvizsga, hogy ha X időn belül nem fejezed be a tanfolyamot, akkor előről kell kezdened az egészet! Nekem 3 éve le volt járva mikor meghosszabítattam, nem kellett, mert nem volt autó a családban. Az eljárás ugyanaz volt, mintha érvényes lett volna.
2022. júl. 5. 13:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet elkezdem kezelni, attól talán később halok meg, mint a vérnyomástól.
2022. júl. 5. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem a csökkentőt kell kapkodni életed végéig, hanem el kell kezdeni megkeresni az okát, és kezelni magát az okot. Utána nem lesz szükség tüneti kezelésre. A magyar "orvoslàssal" az a baj, hogy csak tünetet kezelnek, okot sokszor meg nem is keresnek.

Tudom, mit beszélek 17 éve allergiás vagyok. Okot soha nem kerestek, csak a gyógyszert irkáltàk. A végén magam tapasztaltam ki, hogy mitől jobb, mitől nem, és 8 éve a gyógyszert is leraktam, nem kell. Hála az égnek jól vagyok. De sok ismerősöm magán úton ment allergológia szakorvoshoz, és több százezer forintért az kereste meg nekik az okot, és az kezdte el őket kezelni, mert ilyet közeü-ben ingyen nem kapsz.

Mellékesen rendbe rakattam a fogaimat, 1,5 évig vitaminkúràztam, vasat szedtem, vidékre költöztem(előtte városban éltem vegyigyàr mellett), és hála az égnek tényleg minden rendbe jött. Előtte hullott a hajam nagyon, tetőtől talpig ekcémás voltam, tüsszögtem, folyt a könnyem, stb.

Tudom, a vérnyomás komolyabb dolog, de tényleg egy értelmes orvost érdemes felkeresni, aki megkeresi, hogy mi a gond, és azt kezeli, mert a magyar orvoslàs tényleg csak azon alapul, hogy mindenre írkàljuk a gyógyszert, az csökkenti a tünetet, és kész, mert ebben van a lóvé.

Amúgy ha ideiglenesen nem kapsz alkalmasságit később nem fog veszni a jogsi, nem kell újravizsgàznod, meg semmi egyéb. Sok sikert a kezelésben! Kívánom, hogy felépülj teljesen!:)

2022. júl. 5. 19:41
 7/8 A kérdező kommentje:
A stressz az oka, nem lehet megszüntetni. Majd megszűnik, ha elköltözöm másik országba.
2022. júl. 5. 19:59
 8/8 anonim ***** válasza:
7, én is erre készülök nem sokára, szóval megértem. 😂
2022. júl. 5. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!