Bármely magyar, horvát, szlovén, olasz határon át lehet menni kerékpárral?
Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy az autópályás határokon kívül nincs-e olyan, ahol csak autóval engednek át, de kerékpárral vagy gyalog nem?2022. jún. 13. 15:27
2/9 A kérdező kommentje:
Valaki nem akar velem lejönni a tengerig? 2 nap gondoltam, itt lakok a szlovén határnál.
2022. jún. 13. 15:49
4/9 anonim válasza:
Dehogy. Ez a biciklis meg gyalogos tiltás a határon csak a nálunk is elmaradottabb Ukrajnára jellemző.
5/9 anonim válasza:
Olyannyira át lehet menni, hogy én néhány éve vagy hatszor léptem át a horvát, szlovén, magyar hármas határ közelében.
Elszakadtam a társaimtól, és amerre kerekeztem, helyenként piros házszámtáblák voltak, fehér betűkkel, és furcsa nevek. Máshol meg a megszokott. Ennyi tűnt csak fel.
De hasonló előfordult szlovák-magyar határon is. Gyerekkoromban simán lelőttek volna (ha eljutok odáig), ma teljesen természetes.
6/9 anonim válasza:
Autópályás határátkelőn nem mehetsz át sem kerékpárral, sem gyalogosan.
7/9 anonim válasza:
#6 Igen, benne is van a kérdésben, hogy ezt tudja a kérdező. Tessék olvasni.
8/9 anonim válasza:
Mivel Szlovénia és Olaszország a Schengeni övezet része, így ezeken a határokon bárhol át lehet menni, nemcsak a hivatalos határátkelőkön. Horvátországban ez még nem áll fenn, mert már EU, de még nem tagja a Schengeni övezetnek.
9/9 A kérdező kommentje:
Kétszer átszöktem már horvátba, egyszer csak átmentem a zöldhatáron, egyszer meg az autópálya híd alatt ilyen szervizcsatornákon, tiszta galambszar volt minden. :D
2022. jún. 13. 19:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!