Megéri garázshelyet bérelni a társasház teremgarázsában vagy hagyjam az autót az utcán ingyen?
Alapvetően nem lenne bajom az utcán parkolással, mert szokott lenni hely, viszont az utcán az építkezések miatt és a virágzó fák miatt elképesztően koszolódik az autó, de olyan szinten, hogy lemosni is borzasztó. Ez a piszok olyan szintet ölt, hogy vállalhatatlanul mocskos lesz a kocsi, az ajtó beragad, nyikorog és tartok tőle, hogy már-már műszaki problémákat is okozhat. Azt a részét még elviselem hogy néhány naponta mosni kell (bár az sincs ingyen) de félek tőle, hogy ténylegesen árt az autónak.
Elképzelhető, hogy károsodik tőle az autó? A gyakori mosást még elviselem, a garázsblérleti díjhoz képsest, ami 20e Ft havonta. Megérné kifzetni a bérlést? Egy 15 éves, de műszakilag és eszétikailag is jó járműről van szó, de a éves szinten ez egy fő nyaralásának teljes költségét jelenti ez a pénz, ezért nem tudom melyik lenne a hasznosabb megoldás
Én biztos garázst bérelnék.
Nem számolgatnám, hogy a mosatás költsége és a károsodás miatti többletköltség hogyan viszonyul egymáshoz. Én nem egy redvás autóba akarok beülni reggelenként, tiszta ruhában.
Ha lenne lehetőségem én bérelnék garázshelyet.
Akkor nyáron nem az 50 fokos kocsiba kéne beszállnom, télen nem kéne a jéggel küzdeni.
Nálunk is a por, a madarak, növények miatt mosás után 2 nap alatt vállahatatlanul néz ki az autó az utcai parkolóban, de én már elengedtem. Csak az ablakot szoktam lemosni flakonból sokszor.
4:
1-es vagyok. Igen, elverheti a jég, rohadni fog, persze, csak ha pusztán pénzügyileg nézed, a várhato extra károsodás egy ennyi idős autónál jóval alatta van a havi 20 ezernek. Nyilván ha nem csak pénzügyi szempontokat nézünk, mint pl. amit írsz, hogy meleg vagy túl hideg kocsiba kell beülnöd, vagy hogy sokszor kell mosni, rondább, koszosabb, stb., stb., akkor megérheti összességében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!