Siklóernyővel átlehet kelni a határ felett vagy engedély kell? Pl szlovakiaba vagy ausztriába?
Figyelt kérdés
2022. máj. 19. 11:40
1/7 anonim válasza:
Ugyanolyan feltétellel lehet átmenni, mint közúton vagy pl. az erdőben sétálva.
Vagyis schengeni határokon belül, ha a járvány miatt sincs korlátozás, akkor át lehet.
2/7 anonim válasza:
#1 Na na, légi közlekedésre nem vonatkozik a schengeni egyezmény. Bármely ország légterének használata erőteljesen engedélyköteles. Szerinted amikor írják a híreket, hogy riasztották az elfogó gépeket, akkor azokat csak poénból küldik ki?
3/7 anonim válasza:
2: elfogó gépeket biztos nem küldenek siklóernyőre, főleg hogy nem is látszik a radaron. Ettől függetlenül utána kell olvasni, valószínűleg a repülésre más szabályok vonatkoznak, mint autóra. Még az ilyen kis magasságú repülésre is.
4/7 anonim válasza:
#3 A radar nem mutatja ki, hogy az csak siklóernyő, szóval igen, kiküldik rá. Persze ha nem vesz észre, akkor nincs baj, de erre a feltételezésre alapozni elég bátor dolog.
5/7 anonim válasza:
mindenképpen be kell jelentkezni a repülési hatóságnál a legközelebbi reptéren. Ott először regisztrálni kell, engedélyek felmutatásával.
6/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy környező országokból ide berepülhetnek, de mi innen ki nem. Nem tudom, hogy állampolgársággal összefügg-e vagy csak az országokkal. Nem vagyok benne biztos, de mintha az egyik oktató épp ezt mondta volna múlt hónapban.
7/7 anonim válasza:
#6 Ez így van, nekünk meg van tiltva a kirepülés, érdekes, hogy ez a környező országokra nem vonatkozik. Szóval ha Szlovákiából Romániából vagy máshonnan akarsz berepülni (bármivel), annak semmi következménye nem lesz, fordítva ez sajnos nem így működik. Engedély kell, amit valószínűleg nem fogsz megkapni, szóval fordítva sokkal könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!