Annak mi az oka, hogy más országokban az autósok jobban elengedik a járdán álló gyalogost?
Engem meg pont az zavar, hogy hazafelé 3 zebrán is át kell jönnöm, és ha az egyik zebránál megállnak és átengednek, akkor már a következőnél is megáll az autó, és szinte futnom kell, hogy ne érezzem rosszul magam miatta, hogy feltartom a forgalmat:')
Nem tudom te melyik városban élsz, de én nem tapasztaltam olyat, hogy nem akarnak átengedni.
Gyere Pestre! Itt nem jellemző, hogy átengednek.
Nem mondom, hogy mindennapos, de olyan is volt, hogy zebra+kanyarodik és rám dudál.
Nézd, nem genetika, hanem tanult viselkedés. És talán az életszínvonallal is összefügg. És nem elsősorban az anyagi jólétre gondolok, hanem arra, hogy békésebbek a mindennapok.
Mentalitásbeli különbség: Burgenland: civil motoros megáll mellettünk és szól, hogy ne szemeteljünk (nem tettük, volna egyébként, de nyilván volt más tapasztalata). Ha itthon szólok a buszvezetőnek, hogy az egyik utas rongálja a buszt, a többiek engem küldenek el a büdös fenébe.
Nálunk a tévéből is az ömlik, minél nagyobb szemét vagy, annál nagyobb a megbecsülésed. Pozitív viselkedési minta nincs. Ódivatú lúzer az, aki békésen, csendben, rendesen él.
Azért itt nálunk direkt szemetek a gyalogosak.
Amikor már majdnem átér valaki , akkor indul el a következő és utána megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!